Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!

Zelen & Petrusin


25.01.2017

“Nijesam ti ja mati!”

Dobro je Jennifer, znam da mi nisi mati, svi znaju da im ti nisi mati, moraš li baš to spomenut 46 puta u pjesmi?! Da, JLO (Đelo? Đelo Jusić??) u svojoj, valjda, najnovijoj pjesmi, naziva  “Ain't Your Mama” iliti po naški “Nijesam ti ja mati” spomene baš tu rečenicu “Nijesam ti ja mati” ili na engleskom “Ain't Your Mama” čak 46 puta u 3 i po minute, što iznosi sigurno malo jače od trećine pjesme. Mislim da je s ovom pjesmom Jennifer nadmašila i samog Sennu M i njegov hit “Tuc Tuc.


20.04.2016

Prigano jaje

Može li se kolumna napisat u uru vremena? Ne znam, ali mogu pokušat. Od ideje, preko samog teksta do lektoriranja i na kraju objavljivanja na gruda.org. Pa započnimo.  


08.04.2016

Yugonostalgičar

Neki dan, vozeći se s posla doma, svatio sam da sam ja u biti Yugonostalgičar. Molit ću te bez ružnih riječi, psovanja, proklinanja svega i svačega što ti padne i ne padne na pamet. Pročitaj još jednom naslov. Pa sad još jednom. Jesi? E onda si vjerovatno primjetio ovo prvo slovo, Y, dakle nije J nego Y! Tako je, Yugonostalgičar - hvata me nostalgija za Yugom (Koral 55 ako te baš interesira)


09.03.2016

9-11

Ne, ovo nije poziv u pomoć, jer da jest naslov bi bio 112 a ne 9-11, pa nismo u Americi, bar ne još uvijek, ali ako ovaj tamo Trump pobijedi... ko zna... I ne, naslov se ne odnosi na 9.11.2001. kad su napadnuti neboderi u New Yorku, u biti ova kolumna nema ama baš nikakve veze s Amerikom, osim što će je možda pročitat neki naš Konavljanin nastanjen u nekom dijelu Amerike.


27.05.2015

Pola-pola

Osvanulo je lijep, sunčan i pomalo prohladan svibanjski dan, taman onakav kakav treba bit, nevaja kad je prevruće, a opet nije dobro ni kad je kiša, a ni kad puva nije baš ugodno, a nemoj me ni oblaka puno, nego vako ko što je danas, vako bi ja potpiso da je svaki dan, ugodnih 18°C, vjetar lagano pirka, tu i tamo koji oblačić na nebu, u krošnjama drveća se čuje cvrkut ptica...


20.05.2015

Nemam Ti Kad

Nešto se čudno, drukčije događa na Grudi, vlada neka pozitivna atmosfera, Slaven je nakon dugo vremena prvak 1. županijske nogometne lige, gruda.org je postala aktivna, Marko Macan je opet viđen u kafiću. Nemojte da vas ovo zabrine, ipak je većina stvari na Grudi ostala ista. Svaki dan pruga br. 11 prođe 6 puta pro Grude, Pero Mađar barem 2 puta prođe sa beciklom, svaku veče zamiriše neodoljivi miris pizze iz Belmonda...


13.05.2015

Moj je život Švicarska

Nemojte da vas zbuni naslov, moj život nije Švicarska, a fala ti Bože nemam ni kredit u Švicarcima, ali recimo da moram svoj život usporedit s nekom državom onda bi to definitivno bila Grčka, kad ima ono stvarno loš dan! Eto!


06.05.2015

Vile, vile i vile

I tako dan po dan i dođe srijeda, dan za novu kolumnu, doduše danas nije srijeda nego neđeja. Čitatelju, nemoj izgledat zbunjen, danas jest srijeda, treći dan u tjednu ili četvrti, ovisno kako 'ko računa tjedan, nama u Hrvatskoj, odnosno u Konavlima je treći dan u tjednu (na Grudi je nebitno koji je dan, svaki je isti), ali vidite onemu našemu iseljeniku iz Watsonvilla...


29.04.2015

Cuba Libre

Prva kolumna je kažu najteža, jer ne znaš s čim započet, pa logičan izbor bi bio slovima, a? Loša fora, znam, ali s nečim je trebalo razbit led. Zelen & Petrusin je novost na portalu gruda.org, to je, odnosno će bit, kolumna u kojoj se i neće baš pisat nešto puno o poljoprivredi kako joj samo ime govori, nego više 'nako malo o svem' i svačem', stvarima koje nas okružuju, nepotrebnim glupostima, a 'ko zna možda se i zaleti koji poljoprivredni savjet.