Pravila natjecanja

Prijava

Ekipe se prijavljuju isključivo putem prijavnice za nogotenis, kojoj se pristupa skeniranjem QR koda na plakatima, i nikako drugačije. To je novo od ove, 2022. godine.

Ekipe

Svaku od prijavljenih ekipa čine po dva igrača, a može se prijaviti i treći, zamjenski igrač, koji se može mjenjati svaki set i svaki time-out.
Organizator ne odgovara za eventualne ozljede igrača, svaki natjecatelj nastupa na vlastitu odgovornost!

Teren

Teren je veličine 8 x 4 metra i podijeljen je na dvije polovice iste površine mrežom visine 60 cm. Svaka polovica je podijeljena na dva prednja i jedno zadnje polje.
Prelazak i diranje mreže nisu dozvoljeni.

Dress code

Igrači jedne ekipe moraju imati istu odjeću, odnosno majice iste boje. Zabranjeno je reklamiranje sponzora na odjeći i obući.

Bodovanje

Sve utakmice se igraju na dva osvojena seta koji završavaju kada jedna ekipa osvoji petnaesti poen. U slučaju izjednačenoga rezultata, igra se na dva poena razlike.
Polufinala i finale se igraju na tri osvojena seta.

Servis

Servis se izvodi iz ruke bez dodira lopte sa tlom. Servira se naizmjence protivničkim igračima u suprotno polje s osnovne linije.
Od 2018. svaka ekipa servira dok osvaja poene, a kad izgubi poen servira druga ekipa. Razlika je odnosu na prethodne godine je u tome što je prije svaka ekipa imala 5 servisa. Igrač koji servira se mijenja kod svake promjene.

Dodiri lopte

Lopta se smije prebacivati svim dijelovima tijela osim rukama. Prije prelaska lopte na protivničku polovicu, svaki igrač smije istu dotaknuti samo jedanput, odnosno dozvoljeno je jedno dodavanje.

Time - out

Svaka ekipa ima pravo na jedan time-out po setu u trajanju od jedne minute.

Izmjene strana

Ekipe mijenjaju strane terena nakon svakog seta.