Śekire su novi osvajači Gruda Open-a!

Finale

Završeno je ovogodišnje izdanje turnira Gruda Open, a u dramatičnom finalu pobjedu je odnijela ekipa Śekire nad ekipom Đuro Išov i Mijo Veliki. U napetom meču koji je bio neizvjestan do samog kraja, brojna publika je vidjela spektaukalrne poene, nevjerojatne poteze, udarce i vraćanja kakvi se rijetko viđaju. Obje ekipe su pružile pravi užitak ljubiteljima nogotenisa sinoć na Grudi.

Krenimo redom, i Śekire i Đuro Išov i Mijo Veliki su do finala stigli preko polufinala. Oba polufinala su završila jednakim rezultatom 3:0, Śekire su bile bolje od Bili Izio, a Đuro Išov i Mijo Veliki od Pumpauza.

Dok su se ekipe odmarale i pripremale za mečeve za treće mjesto i finale, svoje finale su odigrala djeca - Grudske śekire (Dominik Zglav i Ivano Magud) i Škampini (Jakov Trković i Juraj Radonić). Grudske śekire su bile bolje rezultatom 3:2, i to nakon velikog preokreta i neizvjesnog zadnjeg seta: 13:15, 13:15, 15:11, 15:11 i 20:18. Djeca su također pokazala zavidnu razinu spretnosti, što je publika znala nagraditi glasnim navijanjem.

Za treće mjesto su se borili Bili Izio (Antun Astić, Marko Bratoš i Đuro Kapetanić) i Pumpauz (Mario Bratoš i Pero Macan), a bolja je rezultatom 2:1 bila ekipa Pumpauz i tako nas dovela do ključnog dijela večeri - velikog finala!

A finale je dobilo meč vrijedan finala! U pet setova izmjenjivalo se vodstvo, Đuro Išov i Mijo Veliki su vodili dva puta u setovima, ali se ekipa Śekire vraćala i na kraju peti odlučujući set uspjela okrenuti u sovju korist. Toni i Ivo Mostahinić su pružili fantastičnu partiju, igrali su na svojem najboljem nivou, ali su i Antun Macan i Ivan Pulić, ovaj put bez Davora Deranje, uložili krajnje napore i dali sve od sebe, i na kraju uspjeli nadoknanditi prednost Mostahinića i okrenuti zadnji set u svoju korist - i rezultatom 10:15, 15:8, 13:15, 15:9, 15:13 osvojiti turnir!

Ivanu Puliću je ovo drugi naslov, prije 10 godina je osvojio Gruda Open u ekipi Gromiko, a ovaj put kao treći igrač Śekira, uspješno je zamijenio Davora Deranju u paru s Antunom Macanom.

Uskoro slijedi puna nova galerija slika, iz prethodnih dana, a pogotovo sa finalnog dana, obavijestit ćemo vas putem facebook-a čim bude objavljena.