"Jugend" pobjednici turnira Gruda Open 2018, drugo mjesto za "Ajde lezi"!

Finale

Završeno je još jedno izdanje turnira Gruda Open, izdanje za 2018. godinu. Po drugi put su pobjednici Jugend u sastavu Đuro Trković, Karlo Pali i Mujo Zahiović 'Kipa, a u finalu su pobijedili po tko-zna-koji-put finaliste Ajde lezi u originalom sastavu Matija Pulić i Ivica Antunović! U borbi za treće mjesto Bebači (Perica Saulačić, Pero Saulan, Alen Radelj) su bili bolji od Lutkana (Marko Dobroslavić, Dario Burmas), kojima je ovo prvi nastup u završnici turnira.

Prve utakmice dana su bila polufinala, iskusni Ajde lezi su bez problema pobijedili Lutkane s 3:0, ali je zato drugi meč bio napet do kraja. Jugend su poveli 2:0 u setovima, ali su se iskusni Bebači uspjeli vratiti i izjednačiti, pa je odluka o pobjedniku pala tek u 5. setu, Jugend su bili koncentriraniji.

U utakmici za treće mjesto najtrofejnija ekipa Bebači je s laganih 2:0 osigurala mali pehar protiv Lutkana kojima definitivno nije bilo lako u društvu samih osvajača turnira. Ipak, i za svoj nastup u polufinalu i na kraju četvrto mjesto su dobili nagradu.

Kruna večeri i cijelog turnira je naravno bilo finale, i to vrlo doro finale. Ajde lezi su poveli s 1:0 u setovima, ali su se Jugend brzo vratili u meč, i do kraja su držali prednost, malu, ali dovoljnu za pobjedu i drugi naslov u tri godine.

Nakon završetka finalnog meča, uručene su razne nagrade. Prvo se počelo sa tri nagrade za najpoželjnijeg neženju među igračima, koje su dobili Karlo Pali, Antonio Mulja i Niko Drašković. Potom su uručene i nagrade za prva tri mjesta na dječijem turniru koji je održan prošle nedjelje. Nagrade su dobili BURAZERI (Marino Đuka, Marin Miljak), GLUP I GLUPLJI (Jakov Trković, Juraj Radonić) i pobjednici GRUDSKE ŚEKIRE (Dominik Zglav, Ivano Magud).

Na kraju su svim sudionicima završnice uručene nagrade, redom Lutkanima, pa pehar i novčana nagrada Bebačima, pa još jedan pehar i malo veća novčana nagrada za Ajde lezi, i na kraju za pobjednike Jugend najveći pehar i najveća novčana nagrada.

Finale je, uz naše fotografe i snimatelje, pratila i regionalna televizija Libertas TV, a snimku finala ćete moći pogledati na njihovom kanalu tijekom sljedećeg tjedna. Fotogalerija na našoj službenoj stranici će se kroz dan-dva nadopuniti i najnovijim slikama s finalne večeri.

Organizatori se ovom prilikom zahvaljuju svim ekipama na sudjelovanju, ali i vjernoj publici, koje je u finalnoj večeri bilo daleko najviše, kako i dolikuje velikom finalu. Čestitamo pobjednicima, svim osvajačima nagrada, uz standardnu poruku koju smo čuli nekoliko puta - vidimo se dogodine!