Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Trenutna događanja

Gruda je jedno sasvim idilično mjesto, u kojem ćete naći malo toga novog ma koliko god dugo izbivali sa nje. Reklo bi se - vazda isto. Tu i tamo dogodi se neka novost, kao naprimjer: neko se novi rodi ili oženi. Zimi Gruda kao da spava zimski san, niđe nikoga. Školarci i studenti zaokupljeni svojim brigama, ljudi pokisli kao i vrijeme. Zaživi tek za praznika, bilo zimskih ili ljetnih, kada se sjete svi grudski studenti. Trenutno na Grudi se uređuje okoliš Doma Kulture. Radu se neke preinake, a u planu je još mnogo toga. Priča se i o športskoj dvorani čija bi izgranja trebala početi uskoro.

Što se tiče izlazaka mladih, zimi je jedina opcija "u grad" ili na kakav, amo reć, party u okolici, što i nije baš najsretnija ideja, jer i tamo vazda isto, isti judi, ista muzika - sve isto. Kao i na zabavama što se đekad organiziraju u Čilipima i Radovčićima. Pa tako preostaju okupljanja uz kakav film, večeru ili sličo, što na kraju ispadne i najbolje riješenje.

Ljeti pak, Gruda zaživi uz pomoć turnira u nogo-tenisu, koji postaje sve popularniji sport ovog kraja. Turnir je postao tradicionalan i održava se svake godine. Nije nam nepoznata činjenica da je Gruda jedno od ljenijih mjesta u Konavlima, čega bi se morali đekad i posramiti. Upravo ta ljenost, ma kako neki tvrdili da nije tako, od Grude pravi kako smo već rekli idilično mjesto, u kojem se malo kad što događa.