Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 13.05.2024

Slaven - Croatia 1:1

U najkraćim crtama jučerašnju utakmicu Slavena možemo opisati kao lošu. Iako je to ukupni dojam, za to je zaslužno najviše drugo poluvrijeme, koje je bilo u rangu nekih utakmica s početka sezone. Jedino donekle pozitivno je što je ipak osvojen bod, nije bio potpuni fijasko.

A počelo je da ne može bolje, Ivan Pulić je majstorski izveo slobodni udarac s lijeve strane, onako opasno po gol ako itko dodirne loptu, a još opasnije ako je nitko ne dodirne - što je i bilo, i lopta je ušla u suprotnu malu mrežu. Bolju igru Slaven nije uspio okruniti povećanjem vodstva, a najbliži je bio Antun Šmanjak, ali njegov odličan udarac pod prečku s dvadesetak metara je obranio golman gostiju. U još jednoj dobroj prilici je bio kasnije i Domagoj Metković, ali je opet golman bio uspješniji.

Drugo poluvrijeme je bilo jedno od najlošijih izdanja Slavena otkad pamtimo, nije bilo nikakve igre, kao da nisu imali nimalo snage, ali unatoč tome uspjeli su složiti nekoliko prilika. Domagoj Metković nije bio precizan, Paulo Opušić nije uspio opasnije zaprijetiti iz dva dobra ubacivanja, a Đuro Trković je pokušao iz okreta. Kako to obično bude, gosti koji su dominirali terenom ali ne i prilikama, dočekali su i svoju jednu, i iskoristili je za izjednačenje. Zadnjih 7-8 minuta smo gledali opsadu gola gostiju, ali bez prave organizacije i s tek jednom izglednom prilikom (iz dva pokušaja, Paulo Opušić glavom, pa Dominik Zglav na odbijenu loptu) Slaven nije uspio doći do drugog gola.

Slaven je sljedeće nedjelje ponovo domaćin, u goste nam dolazi Jadran iz Smokvice, koji je u ovom kolu pobijedio dotadašnjeg lidera Sokola, što je "sokolove" puno koštalo, možda čak i prvenstva, ali pričekajmo još - šest bodova je u igri, svašta se može dogoditi, neizvjesno će biti do zadnjeg kola. Očekujemo povratak Iva "Pinta" Mostahinića nakon odrađene suspenzije, a samim time oečkujemo i golove. Vidjeli smo da i Paulo Opušić bolje radi u tandemu s Ivom.

Još su dva kola do kraja, Sokol je izgubio, Konavljanin i Župa pobijedili i opet izmješali vrh tablice: 1. Župa Dubrovačka 39, 2. Konavljanin 39, 3. Sokol 37, 4. Slaven 35, 5. ONK Metković 35, 6. Gusar 28, 7. Croatia 27, 8. Jadran Smokvica 26, 9. BŠK Zmaj 25, 10. Orebić 22, 11. Maestral 17, 12. Žrnovo 12.

Za sve novosti o klubu, tu je službena Facebook stranica Slavena.

Raspored i rezultate svih utakmica Slavena od ove sezone možete pogledati u Google Kalendaru, možete ga dodati u svoj Google Kalendar (u dnu ekrana tipka "[+] Google Calendar"), ili preuzeti u ICS formatu, tako da ne propustite ni jednu utakmicu.

Gruda, 12.05.2024.

1. ŽNL (2023/2024), 20. kolo

Slaven - Croatia 1:1 (1:0)

Slaven: Luka Zec, Domagoj Metković, Jakov Trković (od 66' Filip Ercegović), Dominik Zglav, Antun Šmanjak, Jurica Ivanković (od 85' Đuro Drašković), Franjo Matej Urlović, Paulo Opušić, Đuro Trković, Karlo Čupić (od 46' Bruno Berković), Ivan Pulić

Croatia: Josip Jurjević, Lukša Monković (od 55' Maro Kalauz), Luka Curić, Domagoj Salapić (od 59' Nikica Primorac), Bruno Grčić (od 55' Domagoj Ljubišić), Pero Ševo, Vlaho Grbešić, Antonio Smrdelj, Goran Smolčić, Matej Nađ, Luka Perak (od 90+1' Antonio Dender)

Suci: Admir Bijedić, Mate Obšivač, Pero Stjepović

Strijelci: 1:0 Ivan Pulić - 6', 1:1 Antonio Smrdelj - 71'