Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 05.05.2024

Župa - Slaven 0:0

Bez golova je odigran jedan od derbija s vrha tablice. U Čibači domaća Župa dubrovačka nije uspjela pobijediti, a razlog je prije svega u tome što je ukupno gledajući Slaven bio bolja ekipa. Unatoč tome, svaka ekipa je osvojila samo po bod. Ono što vrijedi istaknuti je velika podrška navijača Slavena, koji su iskoristili lijepo vrijeme i prošetali do Čibače.

Igra obje ekipe je od početka odavala važnost ove utakmice, Župa želi prvo mjesto i bliže je tome, ali i Slaven (još uvijek) ima šansu, pa je na terenu bilo borbeno, a na momente i (pre)agresivno. Puno faulova, a malo prilika je obilježilo prvih pola sata igre. A u 35. minuti smo vidjeli jedan od nekoliko velikih promašaja. S lijeve strane je dobro prošao Urlović i ubacio pred gol, a sam na 5 metara je bio Ivanković, i uspio prebaciti skoro prazan gol, lopta mu je u zadnji tren malo nezgodno odskočila. Gosti su pokušali brzo odgovoriti, ali vidjeli smo tek jedan udarac iz daleka, malo pored gola.

U nastavku slična slika, ni jedna ekipa nije pala sa snagom, što smo znali vidjeti kod drugih ekipa, a tenzije su samo rasle, na terenu i na tribinama. Odmah u drugoj-trećoj minuti nastavka domaći su imali priliku, ali je lopta završila na stativi. Slaven je stvorio još par prilika, udarac Mostahinića je domaći golman jedva skrenuo u korner, a nešto kasnije je Opušić prošao sve i vratara, ali nije uspio u zadnji trenutak gornuti loptu u mrežu. Najveću priliku par minuta prije kraja je imao Berković, odlično se izborio za prostor i pucao dosta izbliza malo iskosa, ali je domaći golman odlično obranio. I na kraju najveća prilika iz kontre. Nakon neuspjelog napada domaćih, Opušić je u krugu centra prebacio loptu u for samom Čupiću, ali je akciju prekinuo sudac da bi - svirao kraj. Ta je odluka razbjesnila i Slavenove igrače i navijače, a domaćima je sigurno laknulo jer bi to bila čista mat pozicija.

Iako je vrijeme bilo lijepo i za gledanje i za igranje, teren u Župi ne možemo pohvaliti. Po takvom grbavom terenu nije bilo lako kontrolirati loptu, a kamoli odigrati par suvislih dodavanja. Nije to jedini takav teren, ali šteta da na kon obnove nije bolji, jer bismo gledali puno ljepši nogomet.

Sljedeće nedjelje u goste na Grudu dolazi susjedna Croatia, i naravno da očekujemo opet veliku podršku domaćih navijača.

Devetnaest je kola odigrano, Sokol je pobijedio Konavljanina i opet izbio na vrh: 1. Sokol 37, 2. Župa Dubrovačka 36, 3. Konavljanin 36, 4. Slaven 34, 5. ONK Metković 32, 6. Croatia 26, 7. Gusar 25, 8. BŠK Zmaj 25, 9. Jadran Smokvica 23, 10. Orebić 22, 11. Maestral 17, 12. Žrnovo 12.

Za sve novosti o klubu, tu je službena Facebook stranica Slavena.

Raspored i rezultate svih utakmica Slavena od ove sezone možete pogledati u Google Kalendaru, možete ga dodati u svoj Google Kalendar (u dnu ekrana tipka "[+] Google Calendar"), ili preuzeti u ICS formatu, tako da ne propustite ni jednu utakmicu.

Čibača, 05.05.2024.

1. ŽNL (2023/2024), 19. kolo

Župa dubrovačka - Slaven Gruda 0:0 (0:0)

Župa dubrovačka: Bruno Šutalo, Pavao Bulić Ivan, Stanko Cvitković, Toni Soldić, Ivan Šutalo, Matej Perić, Kristijan Prkut (od 76' Stjepo Delija), Karlo Buhač, Viktor Lekaj, Filip Gverović, Božo Gustin (od 80' Valentin Brajko)

Slaven Gruda: Luka Zec, Domagoj Metković, Josip Trković (od 65' Filip Ercegović), Antun Šmanjak, Dominik Zglav, Franjo Matej Urlović, Jurica Ivanković, Paulo Vukić (od 33' Bruno Berković), Paulo Opušić, Đuro Trković, Ivo Mostahinić (od 81' Karlo Čupić)

Suci: Mario Jadrijević, Ante Majčica, Toni Hajduk