Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 09.01.2024

Dvadeset nam je godina... tek

Na današnji dan prije točno dvades (20) godina, pokrenuli smo ovaj web portal - gruda.org. Krenuli smo skromno s jednostavnom fotogalerijom našeg izleta na snijegom prekrivenu Sniježnicu.

Početkom ožujka 2004. godine, gruda.org je krenuo u svojem današnjem obliku, a s njim su krenule i nevjerojatne priče (u prosjeku jedna godišnje) koje smo zajedno s našim čitateljima gradili tijekom godina.

Unatoč tome što smo ponosni nositelji titule najneaktivnijeg portala na ovijem područjima, stvaranje i razvoj posebnog stila humora postali su naš zaštitni znak. Prvo kroz duhovite tekstove na portalu, a kasnije kroz foto i video montaže na Facebooku i YouTubeu, po čemu smo i najprepoznatljiviji.

Neđe tamo 2017. smo, zamislite, imali i samostalnu izložbu naših fotomontaža, nazvanu 'Grudenzancija', koja se održala u Matici Hrvatskoj. To je bio trenutak kada smo postali svjesni strašnog umjetničkog doprinosa koji smo pružili našoj zajednici.

Suradnja s Facebook stranicom Gruda 2019. godine rezultirala je emisijom 'Grudski Kvartovi', a 2021. smo se upustili u novu avanturu s emisijom 'Neđejom propodne'. Proširili smo svoj kreativni horizont, istražujući nove načine kako prikazati Grudu našim vjernim pratiteljima.

Tijekom ovih 20 godina, skupili smo poprilično materijala o Grudi, od kojeg je veći dio već pripremljen i nestrpljivo čekamo trenutak da ga podijelimo s vama đe, akoBogda, do kraja ove godine.

Možemo slobodno ođe najavit ekskluzivan video intervju s najdugovječnijim kolumnistom našeg portala, Perom Petrusinom. Za one nevjerne Tome koji mislite da je Pero imaginarna ličnost, viđet će te da nije. U intervjuu nam je otkrio da nema kad pisat i da je boje da ga snimamo dok sređuje parcele u konavoskom poju, tako da uskoro krećemo s novom kulinarsko-poljoprivrednom emisijom naziva 'Zelen i Petrusin'. U toj emisiji će nam Pero davat poljoprivredne savjete, a naša nova kolegica, Sele Zelen, će nam kuvat!

Nemamo se namjeru ođe sad hvalit i nabrajati postignuća, ali ističemo jednu bitnu stvar. Ponosimo se što smo opstali svih ovih 20 godina zahvaljujući vjeri u sebe i u svoj rad. Sve što smo postigli, postigli smo vlastitim trudom, radom i znanjem. Možda je tajna našeg opstanka upravo u našoj neaktivnosti. Za nas, gruda.org nije klasični portal; to je naš hobi, naša strast. Nadamo se proslavi i idućih 20 godina, a sade, u kojem će obliku gruda.org nastaviti postojati, to će samo vrijeme otkrit.