Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 03.12.2023

Slaven - Žrnovo 7:0

U zaključnoj utakmici prije "zimskih praznika" Slaven je pred svojom domaćom publikom ostvario i šestu pobjedu ove sezone, i to s vrlo visokih 7 golova u mreži gostiju iz Žrnova. Iako je u većini županije padala kiša i bilo oblačno vrijeme, na Grudi je danas bilo uglavnom sunčano, ali ipak to nije privuklo veliki broj gledatelja, što je prava šteta.

Već u drugom napadu, i to nakon drugog opasnog nabačaja Jurice Ivankovića s desne strane, Slaven dolazi u vodstvo, glavom je zabio Bruno Berković. Izgledalo je to kao otvaranje iz snova, i da su gosti već tako rano spremni za još koji gol u svojoj mreži. Ipak, unatoč velikom trudu domaćih napadača u prvom poluvremenu nije bilo više golova. Gosti su zaprijetili tek jednom, ali je Ivanković ovaj put bio siguran ispred svog gola i očistio opasan ubačaj.

U nastavku su gosti krenuli malo opasnije, dva puta priprijetili Luki Zecu, ali se onda ukazao Gojko Korać i lijepim udarcem s dvadeset metara zabio za vodstvo i malo olakšanje. U 70. minuti Paulo Opušić je zaradio penal, a siguran izvođač je bio Ivan Pulić. I tad se otvorilo, mlade zamjene su unijele totalni nered gostujućoj ekipi i golovi su se samo redali, prvo Paulo Opušić, pa Paulo Vukić, pa odmah za njim i Karlo Čupić, i za kraj i potvrdu još jedne sjajne partije ponovo Paulo Opušić.

Nismo navikli vidjeti ekipu bez Đura Trkovića i Iva Mostahinića, i pitali smo se kako će to izgledati, ali brlo brzo se vidjelo da tu nema u stvari nikakvih pitanja. Dominik Zglav je ovaj put pomaknut u srednji red, a ostatak mladih igrača koji su ušli s klupe, dva Trkovića, Drašković i Čupić, su pokazali da mogu ozbiljno konkurirati i za prvi sastav.

To je to što se tiče prvog dijela prvenstva, a sa Slavenom se možete i dalje družiti, i to na Slavenovoj adventskoj kućici koja se otvara 15.12., ali o tome više uskoro!

Na kraju prvog, jesenskog, dijela sezone stanje na (nekompletnoj) tablici je sljedeće: 1. Sokol 25, 2. Slaven 20, 3. Župa Dubrovačka 19, 4. Jadran Smokvica 19 (-1), 5. Konavljanin 17 (-1), 6. ONK Metković 14, 7. Gusar 14, 8. Croatia 13 (-1), 9. BŠK Zmaj 12 (-1), 10. Maestral 10 (-2), 11. Žrnovo 10, 12. Orebić 7.

Za sve novosti o klubu, tu je službena Facebook stranica Slavena.

Raspored i rezultate svih utakmica Slavena od ove sezone možete pogledati u Google Kalendaru, možete ga dodati u svoj Google Kalendar (u dnu ekrana tipka "[+] Google Calendar"), ili preuzeti u ICS formatu, tako da ne propustite ni jednu utakmicu.

Gruda, 03.12.2023.

1. ŽNL (2023/2024), 11. kolo

Slaven - Žrnovo 7:0 (1:0)

Slaven: Luka Zec, Jurica Ivanković, Domagoj Metković (od 75' Đuro Drašković), Paulo Vukić, Antun Šmanjak, Franjo Matej Urlović (od 70' Jakov Trković), Bruno Berković (od 70' Karlo Čupić), Gojko Korać, Paulo Opušić, Dominik Zglav (od 75' Josip Trković), Ivan Pulić

Žrnovo: Hrvoje Sansović, Teo Borovina, Ivica Živkušić, Toni Skokandić, Antonio Ivanković (od 75' Matej Bokšić), Nikola Šale, Dražen Marić, Frano Didović, Nedo Mušić, Domagoj Čule (od 80' Marin Milina), Ante Čilić (od 65' Andreas Giannopoulos)

Suci: Ante Šetka, Mate Obšivač, Nedjeljko Jeljenić

Strijelci: 1:0 Bruno Berković - 3', 2:0 Gojko Korać - 56', 3:0 Ivan Pulić - 70' (11m), 4:0 Paulo Opušić - 72', 5:0 Paulo Vukić - 76', 6:0 Karlo Čupić - 78', 7:0 Paulo Opušić - 87'