Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 20.11.2023

Croatia - Slaven 2:2

Jučer je u Gabrilima Slaven uzeo još jedan bod na gostovanju, iako smo dojma da su sva tri bila na dohvat ruke. Vrijeme je bilo lijepo, sunčano, lagano i o buri, ali teren nije bio toliko lijep, dosta mokar i težak za igru, pa je bilo dosta grešaka i faulova na obje strane. Tako da nismo gledali baš lijepu utakmicu, iako lijepih trenutaka nije nedostajalo.

Slaven je bio dominantna ekipa u prvom poluvremenu, i stvorio je par poluprilika, ali su ipak domaćini prvi došli do vodstva, i to nakon niza grešaka u obrani, a na kraju i jako loše reakcije golmana Luke Zeca. Brzo se rezultat vratio u egal, nakon nabačaja Ivana Pulića iz slobodnog udarca s desne strane, najviši u skoku je bio Ivo Mostahinić i zabio za 1:1. Samo par minuta kasnije još je jedna slična prilika bila za Đura Trkovića, ali je golman domaćih njegov udarac obranio.

U nastavku malo izjednačenija igra, i vodstvo Slavena. Nakon penala koji je izborio Domagoj Metković, siguran realizator je bio ponovo Ivo Mostahinić za svoj i Slavenov drugi gol na utakmici. Samo par minuta kasnije, tek što je ušao, Bruno Berković je idealno centrirao i pronašao Iva Mostahinića na pet metara, a on je promašio skoro nemoguće. Umjesto vodstva Slavena, domaći su izjednačili preko Vlaha Grbešića, na sličan način kao što je Slaven izjednačio u prvom poluvremenu, slobodnjak s istog mjesta, i gol glavom.

Prvi pratitelj na tablici, Jadran iz Smokvice je poražen u Dubravci, a Slaven mu dolazi u goste sljedeće kolo, a u zadnjem kolu jesenskog dijela na Gnjilama dočekujemo Žrnovo.

Devet je odigranih kola iza nas, a stanje na tablici glasi: 1. Sokol 21, 2. Slaven 17, 3. Jadran Smokvica 15 (-1), 4. ONK Metković 14, 5. Župa Dubrovačka 13, 6. Croatia 13, 7. Konavljanin 11 (-1), 8. Gusar 11, 9. BŠK Zmaj 11 (-1), 10. Maestral 10 (-1), 11. Žrnovo 7, 12. Orebić 6.

Za sve novosti o klubu, tu je službena Facebook stranica Slavena.

Raspored i rezultate svih utakmica Slavena od ove sezone možete pogledati u Google Kalendaru, možete ga dodati u svoj Google Kalendar (u dnu ekrana tipka "[+] Google Calendar"), ili preuzeti u ICS formatu, tako da ne propustite ni jednu utakmicu.

Gabrili, 19.11.2023.

1. ŽNL (2023/2024), 9. kolo

Croatia - Slaven 2:2 (1:1)

Croatia: Josip Jurjević, Lukša Monković, Domagoj Ljubišić, Matej Nađ, Pero Ševo (od 20' Domagoj Salapić), Vlaho Grbešić, Antonio Smrdelj (od 86' Srđan Gašić), Luka Curić, Luka Perak, Bruno Grčić (od 56' Maro Kalauz), Goran Smolčić

Slaven: Luka Zec, Jurica Ivanković, Domagoj Metković, Dominik Zglav, Ivan Pulić, Jakov Trković (od 62' Bruno Berković), Franjo Matej Urlović, Gojko Korać, Paulo Opušić, Đuro Trković, Ivo Mostahinić

Suci: Denis Musulin, Ante Majčica, Namik Semić

Strijelci: 1:0 Luka Perak - 22', 1:1 Ivo Mostahinić - 24', 1:2 Ivo Mostahinić - 55' (11m), 2:2 Vlaho Grbešić - 64'