Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 15.10.2023

Slaven - Sokol 3:0

Drugi konavoski derbi (prvi je bio u prošlom kolu) je završio na strani domaćeg Slavena, dok su gosti Sokol iz Dubravke doživjeli prvi poraz u prvenstvu. Gledali smo jako nervoznu utakmicu s dosta prekršaja, čak osam žutih kartona i puno situacija na rubu incidenta, dakle točno ono što smo i očekivali od današnje utakmice.

Prije samog početka utakmice, Ivan Pulić je dobio prigodan poklon za čak 200-ti nastup u dresu Slavena, stvarno za svaku pohvalu. Iako je prvi poluvrijeme završilo bez golova, nije nedostajalo uzbuđenja. Gosti su se pokušali nametnuti od početka, što baš i nisu uspjeli igrom, ali su uspješno sprječavali pokušaje Slavenovih igrača. Nešto faulovima, a nešto gosto postavljenom obranom. Jedina prava prilika domaćih je došla nakon kornera, Antun Šmanjak je pucao glavom, ali je golman gostiju zaustavio taj pokušaj. Gosti su imali dvije dosta izgledne prilike, najizglednija je ona iz 41. minute kad iz kontre jedan na jedan s golmanom Slavena napadač Sokola nije bio precizan za par centimetara.

Pad u igri gostiju, koji je bio vidljiv već od sredine prvog dijela, u nastavku je bio još očitiji. U takvoj situaciji domaći su se uspješno nametnuli i igra se uglavnom odvijala pred golom gostiju. U 56. minuti Ivo Mostahinić je lijepo naciljao s lijeve strane suprotne rašlje, golman nije mogao ništa osim pokupiti loptu iz mreže. Bruno Berković se osokolio golom protiv Konavljanina, pa je samo četiri minute kasnije odlučio jednu akciju sam završiti nakon asistencije Iva Mostahinića, što mu je pošlo za nogom za lijepih 2:0. Da ne bi sve bilo jednostavno, gosti su iz jednog od rijetkih izleta pred gol Slavena u 73. minuti dobili penal. Marin Miljak je pošao u jednu stranu, a Baldo Cicijelj je pucao u drugu, ali malo predaleko, lopta je završila pored gola. Konačnih 3:0 je postavio Domagoj Metković u 73. minuti, lob glavom je bio neuhvatljiv i za golmana i obranu gostiju.

Sljedeće kolo Slaven gostuje u Blatu na Korčuli, Zmaj nikad nije lak protivnik, ali možemo se nadati povoljnom rezultatu ako su pokaže igra kao u drugom poluvremenu.

Nakon četiri odigrana kola, tablica izgleda sve ljepše: 1. Jadran Smokvica 9, 2. Sokol 9, 3. Slaven 7, 4. ONK Metković 7, 5. Župa Dubrovačka 6, 6. BŠK Zmaj 6, 7. Croatia 3, 8. Maestral 6, 9. Žrnovo 4, 10. Konavljanin 4, 11. Gusar 3, 12. Orebić 3.

Za sve novosti o klubu, tu je službena Facebook stranica Slavena.

Raspored i rezultate svih utakmica Slavena od ove sezone možete pogledati u Google Kalendaru, možete ga dodati u svoj Google Kalendar (u dnu ekrana tipka "[+] Google Calendar"), ili preuzeti u ICS formatu, tako da ne propustite ni jednu utakmicu.

Gruda, 15.10.2023.

1. ŽNL (2023/2024), 4. kolo

Slaven - Sokol 3:0 (0:0)

Slaven: Marin Miljak, Marino Zalokar, Domagoj Metković (od 85' Josip Trković), Antun Šmanjak, Dominik Zglav, Matej Urlović Franjo, Jurica Ivanković (od 46' Bruno Berković), Gojko Korać (od 85' Karlo Čupić), Paulo Opušić (od 46' Paulo Vukić), Đuro Trković, Ivo Mostahinić (od 77' Ivan Pulić)

Sokol: Niko Ucović, Niko Ničetić, Đino Milić, Filip Knežević (od 90+1' Baldo Valjalo), Nikša Vranješ, Ivica Obad, Lukša Pušić (od 63' Antonio Dragić), Hristijan Gorgiev (od 63' Antonio Ilić), Mateo Miladin (od 83' Ivica Duždević), Ivan Svetac (od 46' Leo Pušić), Baldo Cicijelj

Suci: Maroje Kokanović, Namik Semić, Mate Obšivač

Strijelci: 1:0 Ivo Mostahinić - 56', 2:0 Bruno Berković - 60', 3:0 Domagoj Metković - 83'