Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 08.10.2023

Konavljanin - Slaven 2:2

U najvećem konavoskom derbiju danas na Šupjaci bez pobjednika. S obzirom na prikazano, svi mogu biti zadovoljni s takvim ishodom. Po lijepom sunčanom vremenu već tradicionalno se skupilo puno navijača Slavena koji su bodrili igrače svoje ekipe, dok je s druge strane bilo malo manje domaćih koji su se više orjentirali na blaćenje protivnika i njihovih navijača.

Cijelo prvo poluvrijeme smo uglavnom gledali lošu igru, s obje strane, bez neke ideje, s dosta grešaka i nedorečenosti. Domaći nisu koristili slabu igru Slavena, pa unatoč svojevrsnoj inicijativi, nisu imali prave prilike. A prvu priliku je skoro iz ničega dobio Slaven. U 25. minuti s desne strane je sve odlično napravio Paulo Opušić i ubacio oštru loptu pred gol domaćih, a Ivo Mostahinić je promašio s dva metra nešto što je teže promašit nego pogodit. 6 minuta kasnije Ivo Mostahinić je posao odradio bolje, sam je provozao obranu domaćih u šesnaestercu i zabio u bliži kut za vodstvo i veliko slavlje gruđana! S tribina je odjekivalo Ivo Pinto!. Domaći su uspjeli jednom zaprijetiti iz slobodnjaka, ali je mladi golman u svom debiju na golu Slavena Marin Miljak izvadio loptu ispod same prečke.

U nastavak se krenulo malo bolje što se tiče igre, ali se to nije pokazalo rezultatom. Umjesto toga, domaći su izjednačili. Nakon jedne greške na lijevom boku, ubačaj je došao do Pera Opušića koji je nekako između trojice uspio gurnuti loptu u mrežu. Još malo kasnije slična situacija s druge strane, pa je ubačaj opet na suprotnoj strani dočekao Josip Zadro za preokret domaćih. I tek tad su se Slavenovi igrači malo trznuli i pritisnuli domaću obranu, i to je brzo urodilo plodom. Nakon kornera s desne strane koji je nabacio Gojko Korać, glavom je najbolje reagirao novi igrač Bruno Berković i visoka parabola je upala u nebranjeni dio mreže, neuhvatljivo za golmana ali i za obrambene igrače.

Ponovo nas je razveselio dobar nastup mladih igrača, a posebno debitanta na golu Marina Miljaka, koji je odlično odradio svoj posao kao da ima već nekoliko godina iza sebe, a Luka Zec je na tribini proživljavao sve trenutke skopa s njim. Sljedeće kolo je na Grudi, dolazi trenutni lider Sokol, s maksimalnim učinkom koji ćemo nastojati prekinuti.

Tablica nakon trećeg kola: 1. Sokol 9, 2. BŠK Zmaj 6, 3. Jadran Smokvica 6, 4. Maestral 6, 5. Žrnovo 4, 6. Slaven 4, 7. ONK Metković 4, 8. Župa Dubrovačka 3, 9. Gusar 3, 10. Croatia 3, 11. Orebić 3, 12. Konavljanin 1.

Za sve novosti o klubu, tu je službena Facebook stranica Slavena.

Raspored i rezultate svih utakmica Slavena od ove sezone možete pogledati u Google Kalendaru, možete ga dodati u svoj Google Kalendar (u dnu ekrana tipka "[+] Google Calendar"), ili preuzeti u ICS formatu, tako da ne propustite ni jednu utakmicu.

Čilipi, 08.10.2023.

1. ŽNL (2023/2024), 3. kolo

Konavljanin - Slaven 2:2 (0:1)

Konavljanin: Emir Mulać, Josip Vodopija (od 46' Nedo Ereš), Toni Žile (od 46' Neven Dadić), Tomislav Marinović, Ivan Čeliković, Toni Miljanović, Mateo Družić, Pero Opušić, Marko Trtoman, Josip Zadro, Duje Medak

Slaven: Marin Miljak, Marino Zalokar, Domagoj Metković (od 79' Paulo Vukić), Antun Šmanjak, Dominik Zglav (od 74' Ivan Pulić), Matej Urlović Franjo, Jurica Ivanković (od 74' Bruno Berković), Gojko Korać, Paulo Opušić (od 90' Josip Trković), Đuro Trković, Ivo Mostahinić (od 90' Jakov Trković)

Suci: Filip Proleta, Franjo Pocrnjić, Roberto Urban

Strijelci: 0:1 Ivo Mostahinić - 31', 1:1 Pero Opušić - 61', 2:1 Josip Zadro - 76', 2:2 Bruno Berković - 81'