Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 20.04.2023

Kup: GOŠK Dubrovnik - Slaven 5:0

Jučer je na Lapadu Slaven igrao utakmicu četvrtine finala županijskog kupa, protiv domaćeg GOŠK-a, kluba iz višeg ranga natjecanja, što je i pokazao na svom terenu i nanio težak poraz grudskoj ekipi od čak 5:0. Navikli smo na pobjede i dobre igre, pa je ovaj poraz malo teže pao navijačima Slavena, kojih se na Lapadu skupio veliki broj, činili su čak i većinu publike.

Slaven je počeo dobro, agresivno, i kako je izgledalo tih prvih petnaestak minuta svi smo mislili da je moguće i neko iznenađenje. Ipak su domaći bili ti koji su poveli. Iz svog prvog napada, nakon slobodnog udarca poveli su 1:0 udarcem glavom Farića. Do kraja pouvremena su još par puta zaprijetili, ali ni Slaven nije samo gledao. Bilo je nekoliko pokušaja, a najviše se trudio Đuro Trković, pa smo zabilježili i dva-tri odlična njegova udarca, ali je domaći golman bio siguran.

U nastavku su domaći brzo povećali vodstvo, do 60. minute je već bilo 3:0. Očit je bio pad u igri Slavena, snage je bilo sve manje, i jasno je bilo da je GOŠK ipak prejak protivnik. U zadnjih par minuta su se zaredale greške u obrani, pa čak i do tad odličnog golmana Luke Zeca, pa je GOŠK lako povećao vodstvo još dva puta za konačnih 5:0.

Ipak je ovo bila korisna utakmica, da se vidi pravi omjer snaga i gdje smo u odnosu na viši rang, a simpatizerima kluba s Grude i lijepa prilika za malo prošetat do grada, ili ako su već u gradu radi posla, da malo vide i utakmicu. Lijepo vrijeme je tek pred kraj malo povarilo par kapi kiše, ali ne previše.

Za sve novosti o klubu, tu je službena Facebook stranica Slavena.

Raspored svih utakmica Slavena od ove sezone možete pogledati u Google Kalendaru, možete ga dodati u svoj Google Kalendar (u dnu ekrana tipka "[+] Google Calendar"), ili preuzeti u ICS formatu, tako da ne propustite ni jednu utakmicu.

Dubrovnik, 19.04.2023.

Kup natjecanje (seniori), 1/. kolo

GOŠK-Dubrovnik 1919 - Slaven 5:0 (1:0)

GOŠK-Dubrovnik 1919: Dalibor Kristić (od 64' Mateo Čerjan), Antonio Mrković (od 46' Ivan Oberan), Teo Krešić Baldo, Maro Đivić (od 64' Mihael Dabo), Hrvoje Šijaković, Krešimir Kačić Petar, Maro Matić (od 46' Maro Letunić), Marin Krešić, Antonio Delevski (od 46' Vlaho Prebisalić), Filip Obradović, Marko Farić

Slaven: Luka Zec, Marino Zalokar, Jurica Ivanković, Pero Macan (od 72' Josip Trković), Domagoj Miloglav (od 58' Domagoj Metković), Tomislav Grubešić, Paulo Vukić (od 72' Matej Sračić), Gojko Korać, Đuro Trković, Ivo Mostahinić (od 65' Antun Macan), Ivan Pulić (od 86' Tonći Brailo)

Suci: Robert Hausvička, Maroje Kokanović, Roberto Urban

Strijelci: 1:0 Marko Farić - 15', 2:0 Maro Đivić - 56', 3:0 Vlaho Prebisalić - 60', 4:0 Krešimir Kačić Petar - 84', 5:0 Krešimir Kačić Petar - 87'