Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 12.03.2023

Slaven - Sokol 2:2

Nakon dugo vremena vratili smo se nogometu. Iako se nogomet još prije nekoliko vratio na Gnjile i Slavenu, tu su bile dvije kup utakmice (i dvije pobjede), na našu i vašu žalost bili smo prezauzeti da bismo to i popratili. Nastavak prvenstva je bio u Metkoviću koji je i na domaćem terenu bio bolji (1:0), a prva prvenstvena utakmica proljetnog dijela je bila upravo danas protiv Sokola i završilo je 2:2.

Nakon poraza na Lužama u kupu 3:2, Sokol je htio revanš i pobjedu na Grudi, a kako i inače utakmice ove dvije ekipe budu pune napetosti i nervoze, to smo očekivali i danas, i bili smo potpuno u pravu. Nije Slaven bio danas na onom nivou na kojem smo ga navikli gledati u jesenskom dijelu, bilo je puno grešaka, a pred kraj kao da je falilo i snage. Gosti su se trudili i pošto-poto su htjeli pobjedu, i čak su i dva puta vodili, ali ipak je to bilo premalo za bolji rezultat.

S druge strane, Slaven je pokušavao držati pritisak, i dobrim dijelom je to i uspio, ali premalo je u prvom dijelu bilo konkretnih pokušaja da bi se to i rezultatski pokazalo. Sokol je u prvom dijelu tek dva puta zaprijetio, oba puta preko Dragića, a prvi pokušaj glavom je završio u mreži. Na izjednačenje se čekalo do sudačke nadoknade, kad je dosuđen penal za domaće (potpuno ispravno, dragi gosti), fauliran je Đuro Trković, a siguran izvođač Ivo Mostahinić. Drugo poluvrijeme je počelo poništenim autogolom gostiju radi zaleđa Vukića. Malo čudna odluka, moramo priznati jer Vukić nije igrao loptom. I nakon novog pritiska domaćih, sjevnula je kontra i Baldo Cicijelj je ponovo doveo Sokol u vodstvo. Samo pet minuta kasnije lijepa akcija Slavena, Trković za Mostahinića, a on sigurno za 2:2. Zabilježili smo još par pokušaja domaćih, slobodnjak koji išao pod prečku a golman obranio, i u zadnjoj minuti udarac Mostahinića ravno u golmana.

Trinaest je kola iza nas: 1. Slaven 29, 2. Konavljanin 27, 3. ONK Metković 23, 4. Gusar 20, 5. Maestral 20, 6. Croatia 18, 7. Jadran Smokvica 16, 8. Orebić 16, 9. Sokol (-2 boda) 14, 10. Župa Dubrovačka 14, 11. Hajduk 1932 12, 12. Žrnovo 11.

Za sve novosti o klubu, tu je službena Facebook stranica Slavena.

Sve rezultate naše lige i kompletnu tablicu možete pogledati na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Raspored svih utakmica Slavena od ove sezone možete pogledati u Google Kalendaru, možete ga dodati u svoj Google Kalendar (u dnu ekrana tipka "[+] Google Calendar"), ili preuzeti u ICS formatu, tako da ne propustite ni jednu utakmicu.

Gruda, 12.03.2023.

1. ŽNL (2022/23), 13. kolo

Slaven - Sokol 2:2 (1:1)

Slaven: Luka Zec, Marino Zalokar (od 85' Antun Šmanjak), Domagoj Metković (od 65' Karlo Pali), Paulo Vukić, Tomislav Grubešić, Jurica Ivanković, Gojko Korać, Paulo Opušić (od 88' Ivan Pulić), Đuro Trković, Ivo Mostahinić, Josip Trković (od 46' Pero Macan)

Sokol: Đuro Delija, Niko Ničetić, Đino Milić, Zoran Glavinić (od 46' Leo Pušić), Nikša Vranješ, Ivica Obad, Nikša Đurić (od 56' Antonio Ilić), Ivo Kovačević (od 69' Antonio Dragić), Nikša Dragić, Filip Knežević (od 63' Ivica Duždević), Baldo Cicijelj (od 90' Pavo Kuliš)

Suci: Mišo Krešić, Nikica Tomas, Matko Majić

Strijelci: 0:1 Nikša Dragić - 12', 1:1 Ivo Mostahinić - 45' (11m), 1:2 Baldo Cicijelj - 68', 2:2 Ivo Mostahinić - 73'