Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 09.10.2022

Slaven - Konavljanin 2:0

Nova pobjeda Slavena, ovaj put na Gnjilama u derbiju svih lokalnih derbija, protiv Konavljanina iz Čilipa, i to lijepih slatkih 2:0. Lijep je to rezultat, i lijepo je bilo vrijeme za igranje, ali što se tiče igre Slavena gledali smo dva potpuno različita poluvremena.

Može se realno reći da je cijelim prvim poluvremenom dominirao Konavljanin, ali cijela istina je i da ta dominacija nije rezultirala ničim konkretnim sve do 42. minute, kad su imali svoju prvu priliku, prvi udarac prema golu. Naš Luka Zec je samo nastavio formu iz Dubravke, i obranio taj udarac iz daljine. Igrači Slavena su slabo dolazili pred gol gostiju, ali se i to dogodilo čak dva puta u prvom dijelu, prvo je slabo reagirao Gojko Korać, a kasnije je previsoko pucao Paulo Opušić.

U drugom dijelu smo gledali neki drugi Slaven. Ipak, prva prilika je pripala gostima, već u drugoj minuti nastavka. Nakon kornera glavom je pucao Toni Miljanović, a jako nezgodnu loptu koja se odbila od poda je fantastičnom obranom Luka Zec odbio preko grede. Iako je još uvijek Konavljanin nastojao voditi igru, domaći igrači su se više trgnuli i bili puno konkretniji i opasniji prema golu Čilipljana. U 60. minuti Paulo Opušić je glavom prebacio loptu do Iva Mostahinića, koji je izašao jedan na jedan s golmanom Konavljanina, dobro ga izvagao, i pored njega poslao loptu u mrežu za 1:0. Samo sedam minuta kasnije u šesnaestercu gostiju se našao Đuro Trković, a obrambeni igrači nisu imali drugi način za zaustaviti ga nego prekršajem za najstrožu kaznu. Siguran izvođač penala je bio opet Ivo Mostahinić, i donio veliku radost svojim suigračima i navijačima.

Sljedeće nedjelje Slavena čeka putovanje na otok, gostuje se u Žrnovu na Korčuli.

Tri su kola za nama, malo po malo se penjemo: 1. ONK Metković 9, 2. Gusar 6, 3.Konavljanin 6, 4. Slaven 6, 5. Maestral 6, 6. Župa Dubrovačka 4, 7. Croatia 4, 8. Orebić 3, 9. Jadran Smokvica 3, 10. Žrnovo 3, 11. Sokol 1, 12. Hajduk 1932 1.

Za sve novosti o klubu, tu je službena Facebook stranica Slavena.

Sve rezultate naše lige i kompletnu tablicu možete pogledati na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Raspored svih utakmica Slavena od ove sezone možete pogledati u Google Kalendaru, možete ga dodati u svoj Google Kalendar (u dnu ekrana tipka "[+] Google Calendar"), ili preuzeti u ICS formatu, tako da ne propustite ni jednu utakmicu.

Gruda, 09.10.2022.

1. ŽNL (2022/23), 3. kolo

Slaven - Konavljanin 2:0 (0:0)

Slaven: Luka Zec, Marino Zalokar, Karlo Pali, Antun Šmanjak, Tomislav Grubešić, Jurica Ivanković (od 46' Ivan Pulić), Gojko Korać (od 88' Matej Sračić), Paulo Opušić, Đuro Trković (od 85' Josip Trković), Ivo Mostahinić (od 77' Domagoj Miloglav), Matej Urlović Franjo (od 72' Domagoj Metković)

Konavljanin: Emir Mulać, Neven Dadić, Marko Grbić (od 61' Davorin Krešić), Marko Trtoman, Tomislav Marinović, Toni Žile, Toni Miljanović, Pero Opušić, Josip Zadro, Bruno Županović (od 5' Josip Vodopija, od 46' Josip Trković), Niko Drobac (od 78' Davor Šutalo)

Suci: Ante Kosor, Namik Semić, Franjo Pocrnjić

Strijelci: 1:0 Ivo Mostahinić - 60', 2:0 Ivo Mostahinić - 67' (11m)