Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 24.04.2022

Sokol - Slaven 1:2

Slaven je na Potoku došao do još jedne, važne pobjede! Na minijaturnom igralištu i pred dosta svojih navijača, protiv solidnog i angažiranog domaćina, u samoj završnici utakmice Slaven je napravio potpuni preokret, a glavni akter je opet bio Paulo Vukić.

Domaći Sokol se od samog početka postavio upravo domaćinski, dosta agresivno i brzo su zagospodarili terenom. Slaven se nije dobro snašao na ipak premalom terenu, iako je prvi imao priliku. U 11. minuti u šansi je bio Ivanković, ali je golman domaćih bio siguran. Domaći su lako stvarali pritisak i u 20. minuti su uspješno izigrali crvenu obranu i preko Kneževića došli do vodstva. S lijeve strane iskosa je došao sam pred golmana Zeca, i lijepo pogodio suprotnu malu mrežu.

U drugom poluvremenu je i Slaven proigrao. Bolje su se snalazili na terenu u svakom pogledu, domaći su imali sve manje loptu, a Slaven sve više, pa su bio i opasniji prema golu Sokola. Pokušaji Sokola su uglavnom bili preko nabačaja, što su grudski crveni dobro rješavali. Prvu veliku priliku imao je Gojko Korać iz slobodnog udarca u 71. minuti, ali je pogodio stativu. U 80. ispred Vukića je u svom šesnaestercu Milić igrao rukom, a sudac je bez razmišljanja pokazao na penal. Paulo Vukić je bio siguran za poravnanje - 1:1. Pet minuta kasnije je uslijedila prekrasna kontra, Antun Šmanjak je savršeno uposlio Juricu Ivankovića koji je pretrčao polovicu terena koja pripada domaćima, i onda savršeno asistirao Paulu Vukiću za njegov drugi gol i konačni preokret. U samoj završnici su domaći opet pritisli i imali čak stativu, ali je ostalo 1:2 za Slaven. Moramo posebno istaknuti i golmana Luku Zeca koji je imao dvije odlične intervencije u drugom poluvremenu i jako pomogao ekipi da ostvari još jednu pobjedu.

Sljedeće nedjelje, nakon krizme, slijedi još jedna teška utakmica, u goste dolaze Gusari iz Komina, ali ne oni s lađama, nego oni s kopačkama.

19. kola je odigrano, a tablica je sljedeća: 1. ONK Metković 46, 2. Slaven 38, 3. Gusar (-2 boda) 35, 4. Croatia 30, 4. Konavljanin 29, 6. Orebić 27, 7. Sokol 25, 8. Župa Dubrovačka 22, 9. Jadran Smokvica 21, 10. Žrnovo 19, 11. Maestral 18, 12. BŠK Zmaj 9.

Za sve novosti o klubu, tu je službena Facebook stranica Slavena.

Sve rezultate naše lige i kompletnu tablicu možete pogledati na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Raspored svih utakmica Slavena od ove sezone možete pogledati u Google Kalendaru, možete ga dodati u svoj Google Kalendar (u dnu ekrana tipka "[+] Google Calendar"), ili preuzeti u ICS formatu, tako da ne propustite ni jednu utakmicu.

Dubravka, 24.04.2022.

1. ŽNL (2021/22), 19. kolo

Sokol - Slaven 1:2 (1:0)

Sokol: Niko Ucović, Nikša Vranješ (od 77' Baldo Valjalo), Đino Milić, Luka Fiorović, Ivan Perak, Nikša Đurić (od 59' Nino Mihočević), Nikša Dragić, Baldo Cicijelj, Filip Knežević (od 74' Ivo Kovačević), Josip Marinović (od 85' Ivica Duždević), Leo Pušić

Slaven: Luka Zec, Marino Zalokar, Josip Trković (od 52' Niko Bratoš), Antun Šmanjak, Toni Mostahinić, Tomislav Grubešić, Pero Macan, Paulo Vukić (od 89' Antonio Miljak), Marin Sršen (od 81' Nikša Šmanjak), Gojko Korać (od 74' Matej Sračić), Jurica Ivanković

Suci: Admir Bijedić, Mario Njerš, Namik Semić

Strijelci: 1:0 Filip Knežević - 20', 1:1 Paulo Vukić - 80' (11m), 1:2 Paulo Vukić - 85'