Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 19.04.2022

Slaven - Konavljanin 0:0

U velikom konvoskom derbiju od kojega smo svi imali velika očekivanja - ipak ništa, 0:0, samo jedan bod. Nije Slaven bio loš, dapače, bio je bolji, ali nije bilo sreće ni koncentracije. Domaći su ipak malo izgorili u želji za pobjedom, koja im je bila nadomak noga. A dva brata Opušića, svaki za svoju ekipu su, umjesto da daju golove, dobili žute kartone. Pošto kasnimo s izvještajem, donosimo malo opsežniju foto-galeriju! Uživajte!

Prvo poluvrijeme je više-manje bilo izjednačeno po igri, ali po prilikama je pripalo Slavenu. Prvu priliku već u 3. minuti je imao Paulo Vukić, ali je pogodio malu mrežu s vanjske strane. U 42. minuti je Jurica Ivanković ukrao loptu neopreznoj obrani Čilipljana, ali je za malo prošlo pored gola. U još dva-tri navrata se stvorila gužva ispred vratara gostiju, ali su i on i njegova obrana blokirali sve udarce.

Drugo poluvrijeme je u potpunosti pripalo domaćoj ekipi, igra se preselila pred sjeverni šesnaesterac. Redali su se napadi i prilike, ali malo toga je bilo baš opasno. Najbolju priliku je imao Ivan Pulić, zavio je iz slobodnjaka kao što on dobro zna, ali je lopta pogodila stativu. Još jednu priliku je imao Paulo Opušić u 80. minuti, ali je golman gostiju uspio obraniti njegov udarac. Tek u zadnjih 10-ak minuta su se gosti izvukli sa svoje polovice i pokušali nešto u napadu, ali nisu uspjeli stvoriti priliku čak ni iz kornera.

Za najavu sastava, ali i komentare tijekom utakmice bio je zadužen nitko drugi nego poznati Emerson! A u poluvremenu utakmice je održano izvlačenje lutrije, a glavna nagrada je bila - miješalica za beton. S obzirom da je plave boje, logično je da je Matea izvukla dobitnika iz Čilipa. Eto kako smo mi dobri domaćini!

Šteta za propuštene bodove, Metković je još malo više odmakao na tablici i sad je sasvim izvjesno da će biti prvak, a Slaven se još treba potruditi da zadrži drugo mjesto koje su njegovi (i naši) igrači apsolutno ove sezone zaslužili. Sljedeće kolo se ide u goste u Dubravku, nadamo se rezultatski isto ili bolje nego u kupu, ali da se utakmica i završi regularno, za razliku od one u kupu.

Nakon 18. kola nema značajnih promjena na tablici: 1. ONK Metković 45, 2. Slaven 35, 3. Gusar (-2 boda) 32, 4. Konavljanin 29, 5. Croatia 27, 6. Orebić 26, 7. Sokol 25, 8. Župa Dubrovačka 21, 9. Jadran Smokvica 20, 10. Žrnovo 18, 11. Maestral 18, 12. BŠK Zmaj 8.

Za sve novosti o klubu, tu je službena Facebook stranica Slavena.

Sve rezultate naše lige i kompletnu tablicu možete pogledati na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Raspored svih utakmica Slavena od ove sezone možete pogledati u Google Kalendaru, možete ga dodati u svoj Google Kalendar (u dnu ekrana tipka "[+] Google Calendar"), ili preuzeti u ICS formatu, tako da ne propustite ni jednu utakmicu.

Gruda, 18.04.2022.

1. ŽNL (2021/22), 18. kolo

Slaven - HNK Konavljanin 0:0 (0:0)

Slaven: Luka Zec, Marino Zalokar, Marin Sršen, Antun Šmanjak, Ivan Pulić (od 90' Toni Mostahinić), Tomislav Grubešić, Pero Macan, Paulo Vukić, Paulo Opušić, Gojko Korać (od 90+1' Josip Trković), Jurica Ivanković (od 87' Niko Bratoš)

HNK Konavljanin: Pero Šutalo, Neven Dadić, Toni Babić, Niko Drobac, Božo Krilanović, Tomislav Marinović, Matej Perić (od 80' Marko Trtoman), Davorin Krešić, Pero Opušić (od 70' Toni Miljanović), Marin Mataga (od ' Pavo Skurić), Anđelko Babić (od 61' Nino Njire)

Suci: Luka Liković, Romano Radonić, Pero Stjepović