Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 20.03.2022

Slaven - ONK Metković 0:2

Prvi dan proljeća, i to baš jedna lijepi proljetni dan, donio nam je i prvu utakmicu Slavena u proljetnom dijelu na Gnjile. I to kakvu utakmicu! Ni više ni manje nego derbi, sučeljavanje prve dvije ekipe na tablici, a nakon jesenskih 1:1 u Metkoviću po vaterpolskim uvjetima, danas su pobjedu, moramo priznati, zasluženo odnijeli gosti iz Metkovića rezultatom 0:2.

Prvo poluvrijeme je proteklo u skoro potpunoj dominaciji gostujuće ekipe, držali su pritisak, i gotovo cijelo vrijeme se igra odvijala na domaćoj polovici. Tako su došli i do svoje prve prilike u 15. minuti, s desne strane iskosa je udarac gostujućeg napadača završio u stativi. Već u sljedećoj minuti odgovor domaćih, nabačaj s desne strane, skok i udarac glavom Iva Mostahinića, ali golman gostiju Medić brani. A to mu je bila prva obrana od mnogih. Samo dvije-tri minute kasnije u izglednoj prilici se našao prvi strijelac Slavena Paulo Opušić, ali opet se iskazao Medić. Ipak, domaća ekipa je kapitulirala u dvije minute. U 33. minuti se kroz obranu prošetao Manenica, a tek što se krenulo s centra dugu loptu Duje Medaka je odlično primio Stipan Marević i mirno i precizno pogodio za 2:0. Imao je Slaven još prilika u prvom poluvremenu, prvo Vukić, a kasnije i Pulić iz slobodnjaka, ali golman gostiju je bio na visin zadatka.

U nastavku se igra dosta izjednačila, gosti su čuvali svoju prednost, i to su dosta dobro radili, a njihovi pokušaji su uglavnom bili iz kontri, ali nisu uputili pravi udarac prema golu Zeca. A Slaven je u takvom odnosu snaga prema kraju utakmice još pojačavao pritisak, ali pokušaje Zalokara, Vukića, Grubešića, Ivankovića, Koraća su uspješno zaustavljali prije svega danas odlični Medić i njegova obrana.

Sve u svemu, utakmica u kojoj su gosti bili bolji u prvom poluvremenu, drugo izjednačeno, kako rezultat i govori, ali unatoč lošijoj igri u prvom dijelu Slaven je stvorio 3-4 "zicera" koji se nisu smjeli promašiti, i to ja na žalost kažnjeno.

Sljedeću nedjelju Slaven gostuje "na pola puta do Grada", protiv Župe u Čibači, koja je tu negdje po sredini tablice. Uz malo sreće bit će lijepo vrijeme i prilika za malo veći broj Slavenovih navijača, a uz malo manje sreće bit će kiša (trenutna prognoza se "lomi" baš u nedjelju).

Stanje na tablici nakon 14 odigranih utakmica: 1. ONK Metković 35, 2. Slaven 28, 3. Konavljanin 25, 4. Gusar (-2 boda) 25, 5. Orebić 21, 6. Croatia 20 (-1), 7. Sokol 18, 8. Župa Dubrovačka 18, 9. Žrnovo 15, 10. Jadran Smokvica 13 (-1), 11. Maestral 9, 12. BŠK Zmaj 7.

Za sve novosti o klubu, tu je službena Facebook stranica Slavena.

Sve rezultate naše lige i kompletnu tablicu možete pogledati na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Raspored svih utakmica Slavena od ove sezone možete pogledati u Google Kalendaru, možete ga dodati u svoj Google Kalendar (u dnu ekrana tipka "[+] Google Calendar"), ili preuzeti u ICS formatu, tako da ne propustite ni jednu utakmicu.

Gruda, 20.03.2022.

1. ŽNL (2021/22), 14. kolo

Slaven - ONK Metković 0:2 (0:2)

Slaven: Luka Zec, Marino Zalokar, Marin Sršen (od 55' Toni Mostahinić), Pero Macan (od 60' Antun Šmanjak), Ivan Pulić, Tomislav Grubešić, Paulo Opušić, Paulo Vukić, Ivo Mostahinić, Jurica Ivanković, Gojko Korać

ONK Metković: Božo Medić, Marko Manenica (od 75' Ivan Šutić-Galić), Stipan Marević (od 89' Nedo Ereš), Josip Plećaš, Marin Čužić, Vinko Batinović, Toni Kežić, Nikola Jelčić (od 42' Frane Jurković), Mate Pehar (od 83' Luka Borovac), Ivan Šutalo (od 60' Dragan Brečić), Duje Medak

Suci: Ante Kosor, Mate Obšivač, Maro Stjepović

Strijelci: 0:1 Marko Manenica - 33', 0:2 Stipan Marević - 34'