Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 26.02.2022

Grudi ponovo pobjeda na Konoviziji!

Sigurno svi već znate, gledali ste garant na YouTube-u ili Libertas TV-u, a i piše svukuda po faceu i portalima - Gruda je ponovo pobjednik Konovizije! Točnije, za svoje mjesto tu je pobjedu ostvarila Maris Barišić s pjesmom "Ovo je naša krv", i pomela konkurenciju. A koliko je Maris bila dobra, govori i to da smo iz nekih izvora čuli da su Čilipi namjerno odustali u zadnji čas kad su čuli Maris, kako ne bi ispalo da ih je Gruda opet pobijedila, to bi ih previše pogodilo. U nastavku pročitajte kako je sve prošlo.

S rekordnih 185 bodova Gruda je ostvarila dominantnu pobjedu na Konoviziji 2022 održanoj po prvi put u Cavtatu čime je, nakon pobjede na prošlogodišnjoj Konoviziji, postala prvo konavosko mjesto koje na svom kontu ima dvije pobjede.

U konkurenciji, nakon što je predstavnik Čilipa zbog zdravstvenih razloga odustao doslovno u posljednji trenutak, 14 mjesta predstavnica Grude Maris Barišić je oduševila svojom izvedbom pjesme kraljice Torcide Doris Dragović Ovo je naša krv osvojivši najveći broj glasova žirija mjesta i stručnog žirija. Upečatljivim nastupom koji ostavlja bez teksta Barišić je uvjerljivo držala prvo mjesto od početka glasanja pa do samog kraja, ujedno izgledavši na bini savršenije i od same Doris.

U noći prepunoj izvrsnih nastupa, kako onih s izuzetnim vokalnim sposobnostima tako i onih koji su zabavili publiku, drugo mjesto je osvojilo Zastolje čija je predstavnica Doris Pavlović, ujedno najmlađa sudionica ovogodišnje Konovizije, nastupivši kao prva s Neka mi ne svane osvojila žiri svojom izvedbom, ujedno prekinuvši tradiciju sestara Pavlović – naime, obje starije sestre su osvojile 7. mjesto.

S jednakim brojem bodova, ali s manjim brojem glasova žirija mjesta – što se gledalo u slučaju jednakog broja bodova, treće mjesto su osvojile Dunave čiji je predstavnik Ivica Vučica zaključio pjevački dio Konovizije u stilu – izvrsnom izvedbom Indexove pjesme Pozovi me na kafu draga.

Boje domaćina Cavtata branila je fantastična Josipa Vragolov čiji se nastup s pjesmom Zar je voljeti grijeh može opisati kao očaravajući, što je bodovno nagrađeno s četvrtim mjestom, a top 5 je zaključio gostujući Dubrovnik s nježnom ljubavnom baladom koja je tako dobro pristajala Nili i Sebastijanu Vukosaviću – Ni u tvom srcu.

U skladu s epidemiološkim mjerama Konovizija je ponovo održana bez gledatelja i u formatu TV emisije ali su izvedbe Lovorne i Niko Kapetanić s Zlatnom ribicom, Pavljeg brda i Balda Trojanovića s Rujnim vinom te Dubravka čije je Ivona Perak s Tequillom izvela nešto do sada neviđeno na Konoviziji, razveselile i rasplesale gledatelje pred TV ekranima.

U dvo i pol satnom programu kojeg su vodili su Toni Čeović, Marija Puljić i Juraj Magud, osim natjecatelja nastupio je popularni Giuliano koji u sklopu Konovizije plus izveo svoja dva novija hita – 7 dana tjedno i Nebo vidi sve, dok je Cavtaćanin Vinko Brautović, osim što se gledateljima predstavio s pjesmom Moj golube, dobio i konovizijsku nagradu za životno djelo.

Foto: Vedran Levi (Konovizija)