Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 28.11.2021

Slaven - Orebić 1:1

Nakon niza utakmica po sunčanom vremenu, evo danas i jedna po oblačnome, ali ipak bez kiše iako su oblaci prijetili. Tmurni dan je ostavio i tmurno raspoloženje, jer Slaven opet nije upisao pobjedu, treće kolo za redom, i drugo na domaćem terenu. Iako je bio bolja ekipa, pogotovo u prvom poluvremenu, s puno više prilika od gostiju (a kažu da je tako bilo u u Kominu prošlo kolo, uz prvi poraz 1:0), golovi su ono što se na kraju broji, a njih je bilo po jedan sa svake strane.

Kao što smo i rekli, prvo poluvrijeme je proteklo u potpunoj dominaciji Slavena, skoro pa se igralo na viktorije. U 16. minuti Mostahinić je pogodio stativu, a onda su zaredale brojne obrane golmana gostiju Primića (nije zaludu golman malonogometne reprezentacije). Ipak, u 29. minuti je bio nemoćan protiv najboljeg strijelca lige Paula Opušića, koji je preciznim udarcem pogodio suprotni kut. Bilo je još prilika domaće ekipe, najviše Ivanković, Mostahinić i Opušić, ali bez promjene rezultata.

Nakon dobrog prvog poluvremena, u drugome dosta drugačija slika. Gosti su krenuli malo ofanzivnije, osjetili su da mogu, pa su igru prenijeli na sredinu i često dolazili blizu gola Slavena, ali ipak, prvu priliku u drugom poluvremenu je imao Opušić u 52. minuti, ali je Primić odlično ušao u šut. Par minuta kasnije je uslijedila kazna, nakon kratko izvedenog kornera, gosti su uputili oštar centaršut pred gol Zeca koji obranio prvi pokušaj, ali zakucavanje odbijene lopte Kapitelija nije mogao. Odlična prilika u 77. minuti za domaće, slobodni udarac je izveo Ivan Pulić, ali je lopta završila na prečki. Do kraja je Slaven još prijetio, bio opasniji, ali više stihijski i nervozno, i sve što su Opušić, Mostahinić i ostali uspjeli je proslaviti Primića. Realno gledajući, obranio je jedno 5-6 zicera.

Bez dva standardna igrača sredine, kažnjenih Trkovića i Vukića, očito je da u sredini nije sve dobro štimalo, pa otud i nervoza, i izgleda da se protiv raspoloženog Primića nije moglo više. Još je jedno kolo ostalo do kraja, gostovanje u Krvavcu kod Maestrala, gdje se uz malo sreće nadamo i novim bodovima.

Još uvijek je tablica nepotpuna, nisu sve utakmice odigrane, ali i ovako to solidno izgleda: 1. Slaven 21, 2. ONK Metković 20 (-1), 3. Croatia 19, 4. Orebić 15 (-1), 5. Gusar (-2 boda) 15 (-1), 6. Župa Dubrovačka 15, 7. Konavljanin 13, 8. Sokol 12, 9. Jadran Smokvica 12, 10. Žrnovo 10 (-1), 11. BŠK Zmaj 7, 12. Maestral 3.

Za sve novosti o klubu, tu je službena Facebook stranica Slavena.

Sve rezultate naše lige i kompletnu tablicu možete pogledati na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Raspored svih utakmica Slavena od ove sezone možete pogledati u Google Kalendaru, možete ga dodati u svoj Google Kalendar (u dnu ekrana tipka "[+] Google Calendar"), ili preuzeti u ICS formatu, tako da ne propustite ni jednu utakmicu.

Gruda, 28.11.2021.

1. ŽNL (2021/22), 10. kolo

Slaven - Orebić 1:1 (1:0)

Slaven: Luka Zec, Marino Zalokar, Domagoj Metković, Antun Šmanjak, Ivan Pulić, Tomislav Grubešić, Gojko Korać, Niko Bratoš, Ivo Mostahinić, Jurica Ivanković (od 62' Antun Macan), Paulo Opušić

Orebić: Zoran Primić, Tonko Kapiteli (od 70' Ivan Antunović), Stanko Vlahović, Josip Nogalo (od 76' Josip Kordić), Dino Špaleta, Hrvoje Rikalo, Miroslav Ninčević, Luka Brigović (od 46' Blago Roso), Ante Kordić, Ante Ninčević, Mario Badžek

Suci: Mišo Krešić, Mate Obšivač, Pero Stjepović

Strijelci: 1:0 Paulo Opušić - 29', 1:1 Tonko Kapiteli - 59'