Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 31.10.2021

Slaven - Žrnovo 5:1

Još jedna velika i važna pobjeda Slavena na Gnjilama, a koja je došla nakon isto tako važne pobjede u gostima protiv blatskog Zmaja (2:3, Metković, Opušić, Korać), što čini 100%-tni učinak protiv korčulanskih ekipa ove sezone. Po prelijepom vremenu, i savršenom travnjaku, možemo reći u idelanim uvjetima za igru, sve je djelovalo jako dobro i gosti mogu biti čak i zadovoljni s ovakvim rezultatom.

Nabrzinu su se stvari posložile u pravom smjeru, u 11. minuti je Đuro Trković iskoristio grešku golmana i lagano poentirao za vodstvo, koje je samo minutu kasnije na Đurovu asistenciju povećao Ivo Mostahinić. U 35. minuti je Ivo bio asistent, a strijelac raspoloženi Paulo Opušić. Bilo je još prilika, još jednom Ivo Mostahinić kojemu je golman gostiju iz noga pokupio loptu, i neumorni Paulo Vukić, ali 3:0 je bio rezultat na poluvremenu.

U poluvremenu jedna posebna prigoda, naša Ana Schmuch, judašica Konavle Cavtata, osvojila je drugu medalju ove godine na državnim prvenstvima. Ana je državna prvakinja u kategoriji do 44 kilograma, s dvije pobjede je uzela zlato u Sutlinskim vrelima, u Zagrebu. Uz to, judo klub Konavle Cavtat se može pohvaliti s dvije medalje. Drugu je osvojila Dora Obradović, koja je bila druga u kategoriji do 40 kilograma. U ime Slavena Ani je čestitku i prigodni poklon predao predsjednik kluba Pero Kapetanić.

Drugo poluvrijeme se nastavilo u istom smjeru, gosti indisponirani, domaći napadaju. Paulo Vukić je odlično ušao u šesnaesterac, a gostujuća obrana ga nije mogla drugačije zaustaviti nego prekršajem, i to za kazneni udarac. Siguran izvođač je bio Paulo Opušić, zabio je Slavenov četvrti gol na utakmici, svoj drugi na utakmici i čak šesti ove sezone! Brzo ga je sustigao Ivo Mostahinić pa je 8 minuta kasnije i on zabio svoj drugi gol na utakmici, ukupno četvrti ove sezone. Uz dva gola zabilježili smo i odličan udarac Sračića koji je završio na spojnici prečke i stative, kao i dva pokušaja, Vukića i Ivankovića koji su već prošli golmana, ali su gostijući braniči branili "s crte". Gosti su u zadnjih par minuta dobili dva slobodna udraca u opasnoj zoni. Prvi je golman Zec obranio, ali je zato drugi završio u rašljama, savršeno i neobranjivo.

Kako i doliči pravim golgeterima, nakon utakmice su uslijedile izjave za TV Iva Mostahinića i Paula Opušića! Nadamo se da će ubuduće biti još više ovakvih izjava!

Nakon ovako lijepog niza rezultata, u nedjelju idemo u Čilipe na vječiti lokalni derbi s velikim očekivanjima. Svašta se može dogoditi, ali gledajući ovu ekipu, imamo se pravo nadati najboljemu.

Šest kola je odigrano, stanje na tablici je još uvijek isto - bajno: 1. ONK Metković 16, 2. Slaven 16, 3. Croatia 12, 4. Gusar 10 (-1), 5. Orebić 8, 6. Sokol 8, 7. Konavljanin 7, 8. Jadran Smokvica 6 (1), 9. Župa Dubrovačka 6, 10. Žrnovo 4, 11. BŠK Zmaj 3, 12. Maestral 3.

Za sve novosti o klubu, tu je službena Facebook stranica Slavena.

Sve rezultate naše lige i kompletnu tablicu možete pogledati na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Raspored svih utakmica Slavena od ove sezone možete pogledati u Google Kalendaru, možete ga dodati u svoj Google Kalendar (u dnu ekrana tipka "[+] Google Calendar"), ili preuzeti u ICS formatu, tako da ne propustite ni jednu utakmicu.

Gruda, 31.10.2021.

1. ŽNL (2021/22), 6. kolo

Slaven Gruda - Žrnovo 5:1 (3:0)

Slaven Gruda: Luka Zec, Josip Trković (od 46' Jurica Ivanković), Domagoj Metković, Antun Šmanjak (od 69' Matej Sračić), Ivan Pulić (od 46' Karlo Pali), Tomislav Grubešić, Marino Zalokar, Paulo Vukić, Ivo Mostahinić, Đuro Trković (od 64' Nikša Šmanjak), Paulo Opušić (od 68' Niko Bratoš)

Žrnovo: Mate Batinović, Teo Borovina, Toni Skokandić, Marko Lešaja, Mario Orlović, Marin Milardović, Ivan Radojković (od 46' Nikola Šale), Domagoj Čule, Dražen Marić, Mario Ćalušić, Matej Bokšić

Suci: Ivan Kaleb, Mate Obšivač, Vinko Barešić

Strijelci: 1:0 Đuro Trković - 11', 2:0 Ivo Mostahinić - 12', 3:0 Paulo Opušić - 35', 4:0 Paulo Opušić - 60' (11m), 5:0 Ivo Mostahinić - 68', 5:1 Dražen Marić - 90'