Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 19.06.2021

Svečana sjednica Slavena povodom 100 godina postojanja

U četvrtak navečer se u punoj dvorani Osnovne škole Gruda održala svečana sjednica HNK Slaven Gruda. Voditelji svečane sjednice su bili Juraj Magud i Kate Lujo. Kroz malo više od sat i po vremena, na sjednici se izmijenjivali govornici, što domaći što gosti, pa smo tako imali priliku čuti predsjednika Slavena Pera Kapetanića, predstavnika Hrvatskog nogometnog saveza Zorislava Srebrića, predsjednika ŽNS Dubrovačko – neretvanskog Blaža Peza, načelnika Općine Konavle Boža Lasića, u ime prijateljskih kubova predsjednika NK Konavljanin Čilipi Ivana Pavlovića, te nekadašnjeg igrača i predsjednika Slavena Marka Trkovića.

Mogli su se čuti brojni detalji i zanimljivosti iz povijesti kluba, s kojim sve velikanima je Slaven igrao, kako hrvatskih klubova, klubova iz bivše Jugoslavije, ali i europskih klubova, i to čak dva europska prvaka - Crvena Zvezda i Steaua Bukurešt. Kroz klub je prošlo skoro 600 igrača, igrao je s 88 hrvatskih klubova i 56 iz bivše Jugoslavije... A sve je počelo 1921. kad je Marko Radonić donio prvu loptu na Grudu, i 12.07. iste godine je osnovan nogometni klub Grom, a niti godinu kasnije je odigrao prvu službenu utakmicu s Jugom iz Dubrovnika.

Podijeljena su brojna priznanja, zahvale i povelje klubovima, savezima i udrugama, da ne nabrajamo sve, a čak je i Slaven dobio nekoliko darova!

Goste u dvorani je u pauzama zabavljala klapa Čilipi, a na video zidu je prikazana i video montaža fotografija iz povijesti Slavena, koju možete pogledati malo naniže. Isto tako, prikazan je i trailer (tj. najava) za dokumentarni film o Slavenu, kao i spot za pjesmu Slaven, to smo mi koji je dobio najveći pljesak. Nakon sjednice je upriličen i prigodni domijenak.