Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 31.05.2021

Slaven - Sokol 4:0

U susjedskom derbiju Slaven je odnio sva tri boda, i to vrlo uvjerljivo, bez čak i utješnog gola za goste iz Dubravke. Slaven je nastavio lijepi niz pobjeda na domaćem terenu i to s puno golova, pa je prava šteta da službeno publika nije mogla uživati, odnosno barem veći broj gledatelja koji bi u normalnim uvjetima svakako bili na utakmici.

Prije samog početka utakmice, prigodne majice za svoj 100-ti nastup u Slavenovom dresu su dobili Antun Šmanjak i Pero Macan. Ispočetka se igralo vrlo suzdržano, uglavnom na sredini bez pravih prilika na ijednoj strani. Sve do 22. minute kad se Đuro Trković odlično snašao, prevario obranu i neometan postigao vodeći pogodak. U 38. minuti Josip Trković je na centru u želji da spriječi napad gostiju uklizao i izbio loptu, taman u kontru za Gojka Koraća kojemu nije bilo teško zabiti za 2:0. A u zadnjoj minuti prvog poluvremena Đuro Trković je iskoristio lošu reakciju golmana gostiju nakon udarca Domagoja Metkovića, kojemu je lopta ispala iz ruka, a Đuro je pokupio i povećao vodstvo na visokih 3:0.

U nastavku se igra malo primirila, pa se opet igralo uglavnom na sredini, s tek ponekim polupokušajem u napadu. U 61. minuti su gosti morali mijenjati vratara koji se izgleda i ozlijedio kod trećeg gola, a kako nisu imali zamjenskog vratara, na gol je stao zamjenski igrač. Nije se to osjetilo previše jer su gosti ipak dobro funkcionirali u sredini i obrani, pa domaći nisu imali previše prilika za ugroziti gol gostiju. Ipak, u 77. minuti je Ivo Mostahinić lijepo primio loptu i pretrčao svojeg čuvara i bez problema zabio svoj dvanaesti gol ove sezone za konačnih 4:0.

20. kola je odigrano, još samo dva do kraja, Slaven i dalje drži četvrto mjesto na tablici i vrlo vjerojatno će tu i završiti. Tablica: 1. ONK Metković 50, 2. Croatia 49, 3. Župa dubrovačka 43, 4. Slaven 29, 5. Gusar 24, 6. Jadran Smokvica 23, 7. Sokol 23, 8. Orebić 22 (-2 boda), 9. Žrnovo 22, 10. Konavljanin 21, 11. Maestral 17, 12. Hajduk 1932 15.

U sljedećem kolu Slaven gostuje na Lapadu kod Župe, koja obnavlja svoj teren, a u zadnjem kolu dočekuje Jadran iz Smokvice.

Sve rezultate naše lige i kompletnu tablicu možete pogledati na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Raspored svih utakmica Slavena od ove sezone možete pogledati u Google Kalendaru, možete ga dodati u svoj Google Kalendar (u dnu ekrana tipka "[+] Google Calendar"), ili preuzeti u ICS formatu, tako da ne propustite ni jednu utakmicu.

Gruda, 30.05.2021.

1. ŽNL (2020/21), 20. kolo

Slaven - Sokol 4:0 (3:0)

Slaven: Teo Dude, Josip Trković (od 61' Ivan Pulić), Domagoj Metković, Tomislav Grubešić, Zoran Curić (od 85' Antonio Miljak), Niko Bratoš (od 72' Matej Sračić), Antun Šmanjak, Pero Macan, Ivo Mostahinić, Đuro Trković (od 82' Nikša Šmanjak), Gojko Korać (od 76' Ivo Trković)

Sokol: Nikša Pušić (od 61' Gašpar Ledinić Branimir), Niko Ničetić, Nikša Milković, Lovro Butorac, Luka Fiorović, Antonio Konsuo, Nikša Đurić (od 73' Mateo Đuraš), Ivo Kovačević (od 46' Antonio Lipotić), Nikša Dragić, Mateo Miladin (od 86' Mateo Urlović), Leo Pušić

Suci: Ante Kosor, Mate Obšivač, Roberto Urban

Strijelci: 1:0 Đuro Trković - 22', 2:0 Gojko Korać - 38', 3:0 Đuro Trković - 44', 4:0 Ivo Mostahinić - 77'