Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 11.11.2020

Novi parking na Grudi ima svoje ime

Vjerujemo da ste upoznati, a može bit da i niste, Gruda nam je dobila novi parking. Doduše dobila je 2, odnosno 3 parkinga, ako računamo i one prema Gnjilama, ali oni nam u ovoj priči nisu važni. Dakle, u ovoj priči riječ je o velikome parkingu u samom centru Grude, a točno ispod Venetijeve kuće, odnosno ispod nekadašnjeg bora. Taj parking je napravljen nedavno, ima 2, možda 3 mjeseca, ali iz nekog razloga zjapi prazan, osim subotom jutro kad bude relativno pun.

Naime, svjedoci smo da na Grudi fali parking mjesta i da je dobri stari običaj da se parkira na putu, ali da bi se temu stalo u kraj otkupila se parcela od jednog gruđanina i tu se napravio parking, a po uzoru na najpoznatiji dubrovački šljunčano/pješčani parking Gradac. Da, vi koji nijeste odavno bili na Grudi dobro ste pročitali, i mi smo na Grudi dobili šljunčano/pješčani parking koji još službeno nije otvoren, ali bi trebao biti kroz koji dan. Najveći problem je bio u tome što nismo bili sigurni kako bi ga nazvali, ali mi Gruđani inovativni kao i uvijek smo osmislili originalni naziv za ovaj parking a on glasi – Grudac. Ako grad ima Gradac, onda bi Gruda valjda trebala imati Grudac.

Kako doznajemo iz nekih izvora parking na Grudcu se neće naplaćivati, dakle bit će džabe, dok će se na ostalim ocrtanim parking mjestima naplaćivati po 3 kune sat.

Neki zlobni ljudi vrte priče kako je općina ostala bez para, a poradi epidemije Covid-19, pa da zbog toga nisu asfaltirali Grudac, ali to nije istina, prava istina je da smo mi Gruđani zavidili Dubrovniku na prekrasnom parkingu Gradac, i da smo upravo takav htjeli na Grudi, i uvjet nam je bio da bude šljunčan i da bude na mjestu odakle puca prekrasan pogled na Grudu.

Iako, ovo što ćemo sad napisat nismo doznali iz izvora nego nam jednostavno neki osjećaj u nama govori da bi dogodine na proljeće, negdje sredinom travnja ili početkom svibnja Grudac mogao biti asfaltiran i ocrtan... I to valjda po uzoru na grad koji je najavio uređivanje Gradca.