Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 03.10.2020

Premijera filma "Mare"

Sinoć je u Domu na Grudi pred oko 90-ak čejadi premijerno prikazan film "Mare" redateljice Andree Štake. Prisustvovali smo projekciji filma i nekako nam je čarobno bilo ponovno gledat neki film u Domu, i nekako smo baš mišljenja kako Grudi stvarno fali to kino, pa barem da bude jednom mjesečno nekakva projekcija.

Publika je, ako je suditi po dugom pljesku nakon projekcije, oduševljena filmom, a i mi moramo priznati da je film uistinu poseban i čar filma svakako upotpunjuje to što je sniman na 16mm filmskoj traci, ali nećemo vam previše otkivat o samom filmu, ostavit ćemo vam da sami pogledate. Na žalost, ne na Grudi, nego u Gradu.

Na projekciji je bio i dio filmske ekipe predvođen glavnom glumicom Marijom Škaričić, koproducenticom Tenom Gojić, te brojnim statistima, međutim u Domu je bila prisutna i sama redateljica Andrea Štaka i to putem Zoom aplikacije.

Da podsjetimo projekcija filma "Mare" je upriličena u suradnji s filmskom manifestacijom "Unseen" koja želi vratiti kino u Konavle, i već je lani gostovala na Grudi, pa je Karla Crnčević izrazila nadu kako će se sljedeće godine kino projekcije odvijati i u Ljetnom kinu u Cavtatu.