Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 01.10.2020

Konavoska premijera filma "Mare"

Ispred Doma kulture na Grudi (ili u Domu u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta) održat će se sutra, 2. listopada, u 19.30 sati premijera dugometražnog filma MARE redateljice Andree Štake, u cijelosti snimljenog na konavoskim lokacijama, uz nazočnost filmske i glumačke ekipe. Dan poslije film će moći pogledati i dubrovačka publika u Kinu Jadran u 20 sati.

Unatoč nepovoljnim uvjetima i 2020-oj – UNSEEN ustraje u ideji da Konavle zaslužuju kino! Pozivamo sve zainteresirane i one koji bi to mogli postati na premijeru filma MARE, koji je u potpunosti snimljen na posebnim konavoskim lokacijama u produkciji Okofilm i sjajnih Dinaridi film. Sve što vas zanima imat ćete priliku saznati kroz razgovor koji ćemo prije projekcije filma voditi s glumačkom i filmskom ekipom – stoji na stranici UNSEEN-a, filmske manifestacije koja se prethodnih godina održavala u Cavtatu, u ranim jesenskim danima.

Nakon premijere na Berlinskom festivalu, te on line prikazivanja na Sarajevo film festivalu i prvoj hrvatskoj premijeri u Puli, dugometražni film koji je redateljica Andrea Štaka snimili u cijelosti u Konavlima, stiže pred konavosku i dubrovačku publiku. Film se bavi tematikom i položajem žene koja odluči promijeniti rutinu i naviku u koje ju je život odveo. Iako je radnja smještena u blizini dubrovačke zračne luke, priča je univerzalna, intrigantna i poticajna za žene.

Naslovna uloga pripala je Mariji Škaričić, a u ostalim ulogama pojavljuju se Goran Navojec, Ivana Roščić, Nikša Butijer, Mirjana Karanović, Zdenko Jelčić te poljski glumac Mateuzs Kosciukiewicz. Autorsku ekipu filma čine direktor fotografije Erol Zubčević, scenografkinja Jana Plećaš, kostimografkinja Sara Giancane te majstorica maske Sabine Fluckinger.

Film je nastao kao švicarsko-hrvatska koprodukcija u suradnji produkcijskih kuća Okofilm Productions, producenata Thomasa Imbacha i Andree Štake te Dinaridi Film koproducentice Tene Gojić. Projekt su podržali Eurimages, švicarski nacionalni filmski fondovi, Hrvatski audiovizualni centar, Grad Dubrovnik, TZ Grada Dubrovnika i Konavala, švicarska nacionalna televizija i televizija ZDF/ARTE.

Facebook event