Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 20.09.2020

Slaven - Žrnovo 2:0

Počela je nova nogometna sezona, na nekim stadionima još prije par tjedana, a u našem malom mjestu danas. Ništa se značajno nije promijenilo od lani, ista liga, isti klubovi, isti igrači. Dobro, ima malo novih igrača. Za prvo kolo su svi uvjeti bili sjajni, lijepo vrijeme, dobar teren, i pogodan protivnik. Uz sve potrebne mjere oko Covid-19 i unatoč njima, ipak se skupio lijepi broj gledatelja, pa je i atmosfera bila ugodna. Prava divota!

Načekali smo se nogometnih utakmica, Slaven već dugo nije bio domaćin, a očito i igrači. Domaća ekipa je bila dominantna cijelim tijekom utakmice, pa iako su se gosti solidno držali u prvom poluvremenu, nisu ozbiljnije zaprijetili. S druge strane, Slavenovi napadači su se često nalazili ispred gola gostiju, i u par navrata ozbiljno ugrozili vrata Batinovića. Nakon pauze za osvježenje, brzo je uslijedilo vodstvo. Paulo Vukić je odlično prošao po lijevoj strani, odigrao savršenu povratnu loptu, a Đuro Trković je još ljepše smjestio u donji desni kut golmana Žrnova (njegov desni, Đurov lijevi). To je bilo dovoljno za poluvrijeme, iako smo zabilježili i još jednu solidu priliku kad je Ivanković dobro pucao, ali je golman bio na mjestu.

U nastavku su gosti potpuno posustali, i Slaven je potpuno preuzeo igru, pa su se prilike samo redale. Na žalost, bilo je i dosta promašaja. Jer da nije, rezultat je mogao biti i puno veći. Na drugi gol se čekalo manje od 15 minuta u drugom poluvremenu. Goran Obradović je sjajno proigrao Iva Mostahinića koji preciznim udarcem postavlja, ispostavilo se, konačni rezultat. A od propuštenih prilika spomenut ćemo samo onu Obradovića, kad je nakon kornera i odlično vraćane lopte s druge stative od strane Metkovića, sa možda metar, metar i po, prebacio gol. A redale su se još prilike Iva Mostahinića, Obradovića, Ivankovića. Gosti su ipak imali jednu priliku, iz jednog zalutalog udarca iz velike daljine, pogodili su stativu, i lopta se od domaćeg golmana odbila u korner, ali izgledalo je jako neugodno.

U ovom kolu su čak tri utakmice završile istim rezultatom, i to ne ovim 2:0, nego - 6:2. Dvije su 2:0, a na jednoj nije bilo pogodaka. Za detalje koje su to utakmice, provjerite donji link.

Tablica nakon jednog odigranog kola: 1. Konavljanin 3, 2. Orebić 3, 3. ONK Metković 3, 4. Croatia 3, 5. Slaven 3, 6. Župa dubrovačka 1, 7. Hajduk 1932 1, 8. Gusar 0, 9. Žrnovo 0, 10. Sokol 0, 11. Jadran Smokvica 0, 12. Maestral 0

Sve rezultate naše lige i kompletnu tablicu možete pogledati na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Raspored svih utakmica Slavena od ove sezone možete pogledati u Google Kalendaru, možete ga dodati u svoj Google Kalendar (u dnu ekrana tipka "[+] Google Calendar"), ili preuzeti u ICS formatu, tako da ne propustite ni jednu utakmicu.

Gruda, 20.09.2020.

Slaven - Žrnovo 2:0 (1:0)

Slaven: Teo Dude, Marino Zalokar, Zoran Curić, Tomislav Grubešić, Ivan Pulić (od 76' Matej Grgić), Antun Macan (od 59' Toni Mostahinić), Niko Štaka (od 46' Goran Obradović), Paulo Vukić, Ivo Mostahinić (od 85' Antonio Miljak), Đuro Trković (od 72' Domagoj Metković), Jurica Ivanković

Žrnovo: Mate Batinović, Teo Borovina, Toni Skonkandić, Andrej Korica (od 46' Denis Šeparović), Pero Martinović, Antonio Ivanković, Domagoj Čule, Ivan Cebalo (od 85' Juraj Skokandić), Mate Botica (od 87' Matej Bokšić), Jerko Šeparović (od 46' Branko Tomašić), Mario Ćalušić

Suci: Mišo Krešić, Mario Njerš, Roberto Urban

Strijelci: 1:0 Đuro Trković - 28', 2:0 Ivo Mostahinić - 58'