Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 19.11.2019

Slaven - Croatia 2:0

Do druge pobjede ove sezone Slaven je došao u lokalnom derbiju protiv Croatie iz Gabrila, i to po jako teškim uvjetima. Kiša je padala cijelo vrijeme utakmice, prestala je samo preko poluvremena, valjda se i ona trebala odmoriti. Uz jaku kišu, neprijatelj igračima je bio i jak vjetar koji je puhao odsvakle, ali su ipak najlošije prošli - gledatelji, kojih je i po takvom vremenu za divno čudo bilo nekoliko.

Slaven je bolje krenuo u utakmicu, bolje se postavio u igri i brzo došao u vodstvo. Na nabačaj Vukića s desne strane loše je reagirao Obad i poslao loptu u svoju mrežu. Najznačajniji trenutak u prvom poluvremenu, nakon gola, je ozljeda domaćeg golmana Kapetanića, kojega je zamijenio Božo Deranja, i to prilično dobro. Gosti su brzo nakon te zamjene pokušali iskoristiti činjenicu da Božo nije zagrijan i uputili solidan udarac iz slobodnog udarca, koji je završio na stativi.

Nastavak je donio sličnu sliku, uglavnom su se redale prilike ispred gola gostiju, a oni su rijetko dolazili u opasnije šanse, iako nisu bili bez šanse. Ipak, jedna odlična akcija domaćina je ugasila sve nade gostiju iz Gabrila. Po lijevoj strani je odlično probio Trković do šesnaesterca i fantastičnom loptom na desnoj strani na nekih 10 metara našao samog Paula Vukića koji nije dao šansu golmanu gostiju i preciznim udracem zabio za konačnih 2:0. Do kraja je bilo još poluprilika za Slaven, ali se rezultat nije promijenio.

Iako uvjeti nisu bili dobri za igru, možemo slobodno tvrditi da je ovo bila najbolja utakmica Slavena ove sezone. Pristup koji smo imali prilike vidjeti, i želja igrača Slavena je jednostavno bila na visokoj razini, a konačno su se i posložile kockice u napadu, pa je proradila i realizacija.

U nedjelju Slaven igra u Žrnovu kod istoimenog domaćina. Iako žrnovljani stoje na tablici dosta dobro, Slaven je igrom u posljednjih par kola pokazao da može i vrijedi puno više nego što trenutno to tablica govori.

Devet kola je odigrano, Slaven je i dalje na 10. mjestu: 1. Orebić 21, 2. Gusar 17, 3. ONK Metković 17, 4. Croatia 14, 5. Žrnovo 12, 6. Sokol 12, 7. Župa Dubrovačka 10, 8. Hajduk 1932 10, 9. Maestral 9, 10. Slaven 8, 11. ŠD Smokvica 7, 12. Konavljanin 6

Sve rezultate naše lige i kompletnu tablicu možete pogledati na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Raspored svih utakmica Slavena od ove sezone možete pogledati u Google Kalendaru, možete ga dodati u svoj Google Kalendar (u dnu ekrana tipka "[+] Google Calendar"), ili preuzeti u ICS formatu, tako da ne propustite ni jednu utakmicu.

Gruda, 17.11.2019.

Slaven - Croatia 2:0 (1:0)

Slaven: Pero Kapetanić (od 36' Božo Deranja), Marino Zalokar (od 62' Domagoj Metković), Zoran Curić (od 70' Jurica Ivanković), Antun Šmanjak, Ivan Pulić, Antun Macan, Paulo Vukić, Pero Macan, Ivo Mostahinić (od 75' Niko Bratoš), Đuro Trković (od 85' Niko Štaka), Goran Obradović

Croatia: Leo Kokanović, Pero Ševo, Nino Njire, Damir Hodžić, Tomislav Marinović, Ivica Obad, Borna Tikvica, Mario Runje, Josip Zadro, Vlaho Grbešić (od 45' Domagoj Ljubišić, od 69' Berislav Zlatić), Ivan Kristović (od 61' Teo Đukan)

Suci: Ivan Grgurinović, Frano Palfi, Romano Radonić

Strijelci: 1:0 Ivica Obad (autogol) - 15', 2:0 Paulo Vukić - 63'