Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 20.05.2019

Slaven - Metković 0:1

U zadnjem kolu ove sezone, na domaćem terenu Slaven nije uspio uzeti bod, sretniji i spretniji po teškom natopljenom terenu su bili gosti iz Metkovića, u zadnjim trenucima susreta su došli do željene pobjede, koja im na kraju ipak nije koristila. Slaven je zahvaljujući ovom porazu prvenstvo završio na trećem mjestu, a da je kojim slučajem pobijedio bio bi samo jedno mjesto više.

Gosti su došli po pobjedu, to je bilo jasno i prije početka, jer su jedino s pobjedom mogli doći do željenog četvrtog mjesta koje bi ih vodilo u kvalifikacije za viši rang, ali samo u slučaju kiksa Gusara. Naime, ONK Metković je jedina ekipa iz naše lige koja se prijavila za kvalifikacije. Međutim, Gusar je okrenuo vodstvo Sokola i pobijedio, tako da im na kraju ni ova tri boda nisu pomogla u ostvarivanju nauma.

Prvih pola sata utakmice je padala kiša, ali i cijeli dan prije, tako da je teren bio dosta težak i klizav. Gosti su imali više loptu u nogama, i bolje povezivali u sredini terena, ali pred golom baš i nisu bili nešto opasni. Prvu pravu priliku su imali domaći u 35. minuti, Grubešić je odlično pucao s 20-ak metara, ali je golman gostiju još bolje reagirao. Gosti su uzvratili pet minuta kasnije, ali njihov pokušaj nije bio toliko opasan.

U drugom poluvremenu su se smjenjivali periodi oblaka i sunca, a isto tako i periodi dominacije Slavena i Metkovića. Zabilježili smo još jedan odličan udarac, ovaj put je pucao Zalokar, a golman gostiju opet odlično reagirao. Gosti su imali malo veći pritisak od 60. do 70. minute, ali je domaća obrana nekako izašla na kraj s napadima. U 80. minuti golman Miljak se u jednoj intervenciji ozlijedio, pa ga je zamijenio tek oporavljeni Kapetanić. Nakon još par neuspješnih napada kad su svi samo čekali zadnji zvižduk, domaća obrana je nesmotreno napravila faul u opasnoj zoni. Preko zida je pucao Mišanović, Kapetanić je odbio loptu, a pored zaspale obrane je skočio Štimac i glavom prebacio domaćeg golmana za slavlje gostiju, koje je ipak kratko trajalo kad su doznali rezultat iz Komina.

Na kraju sezone tako nam je ostalo jedino malo žao što sezona i dobar niz zadnjih utakmica nije završio pobjedom ili barem neriješenim rezultatom. Ipak, treće mjesto s 43 boda su puno bolje od početnih očekivanja, i svi igrači i uprava kluba mogu biti jako zadovoljni proteklom sezonom. S ovim izvještajem i galerijom slika opraštamo se od Slavena do jeseni.

Tablica lige na kraju prvenstva: 1. Croatia 48, 2. Župa Dubrovačka 44, 3. Slaven 43, 4. Gusar 39, 5. Metković 39, 6. ŠD Smokvica 26 (-2), 7. Orebić 26, 8. Konavljanin 24, 9. Hajduk 1932 22 (-2), 10. Sokol 21, 11. Žrnovo 20, 12. Grk 18

Sve rezultate naše lige i kompletnu tablicu možete pogledati na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Gruda, 19.05.2019.

Slaven - ONK Metković 0:1 (0:0)

Slaven: Dominik Miljak (od 80' Pero Kapetanić), Marino Zalokar, Mateh Grgić, Toni Mostahinić, Ivan Pulić, Niko Bratoš, Antun Macan (od 80' Domagoj Metković), Pero Macan, Tomislav Grubešić, Đuro Trković, Goran Obradović (od 71' Baldo Perak)
Trener: Nikša Miličić

ONK Metković: Božo Medić, Josip Boras (od 85' Leonard Kozina), Stipan Marević (od 60' Denis Deak), Josip Plećaš, Luka Borovac, Josip Mioč (od 72' Mario Bebić), Vladimir Štimac, Marin Mišanović, Marko Utovac, Marin Čužić (od 79' Mirko Dominiković), Nikola Jelčić
Trener: Tomislav Plećaš

Suci: Frano Palfi, Anita Nenada, Željko Andričić

Strijelac: 0:1 Vladimir Štimac - 90'+3