Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 01.04.2019

Slaven - Orebić 2:1

Po prelijepom sunčanom i toplom vremenu Slaven je uspio upisati i drugu pobjedu u nastavku sezone, prvu na domaćem terenu. Orebić je tradicionalno neugodan gost, a još više domaćin, ali jučer to na Gnjilama i nisu baš pokazali. Iako to rezultat ne sugerira, Slaven je dominirao cijelim susretom i publici je priuštio pravi festival promašaja, a gosti su iz jedinog udarca na gol Slavena postigli zgoditak.

Od prvih minuta je bilo jasno tko je tko na terenu, Slaven je izgledao jako dobro, pa iako je teren bio malo grbav, konce igre su imali u svojim rukama. Brzo je došlo i vodstvo. Iz slobodnog udarca s dvadesetak metara, Ivan Pulić je uputio nezgodnu loptu pred gol Primića, a njemu su zasmetali i Đuro Trković, ali još više i njegov suigrač, pa je lopta između svih njih ušla u mrežu. Oko 30. minute potpuna okupacija šesnaesterca gostiju, u 3-4 minuta vidjeli smo isto toliko odličnih prilika, neke je bilo teže promašiti nego pogoditi, ali su ipak redom neuspješni bili Ivanković, Trković, Grubešić i Bratoš, što zbog nepreciznosti, a što zbog odličnih reakcija golmana Primića. I kako to u nogometu obično biva, uslijedila je kazna. Baldo Perak je pola sata uspješno prekidao sve napade gostiju, ali su ipak jednom uspjeli doći do šesnaesterca, Ante Kordić je pucao, loptu je Miljak uspio zahvatiti i usporiti, ali je po sucu na kraju ipak prešla gol-crtu, iako je ta odluka bila u najmanju ruku diskutabilna. Brzo je Slaven ipak došao opet u vodstvo, Matej Grgić je oboren u kaznenom prostoru, a siguran izvođač s bijele točke je bio opet Pulić.

U drugom poluvremenu slična slika na terenu, samo bez golova. Napadi domaćina, gosti bez šanse, Primić je branio kako god je mogao, a čak i kad bi se akcija izradila do kraja, i izgledalo je da samo treba gurnuti loptu u gol, domaći napadači su se uspješno spetljali. Zabilježili smo prilike Šmanjka s pet metara, Trkovića isto tako, kasnije i Obradovića, sve je Primić branio. Na kraju gosti mogu biti jako zadovoljni sa samo dva gola u mreži, domaći mogu biti zadovoljni pobjedom i igrom, ali realizacijom ne.

Ova utakmica je imala i humanitarni karakter, kao i većina utakmica u Hrvatskoj, sav prihod od ulaznica i dobrovoljnih priloga je išao za liječenje Mile Rončević, a uprava je obavijestila da je prikupljeno čak 2750 kn.

Nakon 15. kola, Slaven je još uvijek na istom, 5. mjestu, s deset bodova više od Orebića, a cijela tablica glasi: 1. Croatia 35, 2. Gusar 32, 3. Župa Dubrovačka 30, 4. Metković 30, 5. Slaven 28, 6. Orebić 18, 7. Žrnovo 16, 8. Konavljanin 14, 9. ŠD Smokvica 13 (-2), 10. Hajduk 1932 12 (-2), 11. Grk 11, 12. Sokol 11

Sljedeću nedjelju Slaven gostuje u Kominu, naravno da je Gusar favorit, ali nećemo se samo predati. Više o našoj ligi možete pogledati na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Gruda, 31.03.2019.

Slaven - Orebić 2:1 (2:1)

Slaven: Dominik Miljak, Marino Zalokar (od 77' Domagoj Metković), Matej Grgić, Antun Šmanjak (od 75' Antun Macan), Ivan Pulićć, Baldo Perak (od 65' Toni Mostahinić), Goran Obradović, Niko Bratoš, Tomislav Grubešić, Đuro Trković, Jurica Ivanković
Trener: Nikša Miličić

Sokol: Zoran Primić, Tonko Kapiteli, Alen Stanišić (od 12' Filip Tolj, od 46' Luka Brigović), Ivan Roso, Dino Špaleta, Hrvoje Rikalo, Jure Kordić, Roko Ožić-Bašić, Blago Roso (od 65' Lovro Tolj), Ante Kordić, Jakov Tolj
Trener: Željko Mihaljević

Suci: Nedjeljko Jeljenić, Mato Obšivač, Roberto Urban

Strijelci: 1:0 Ivan Pulić - 15', 1:1 Ante Kordić - 36', 2:1 Ivan Pulić - 42' (11m)

Crveni karton: Ivan Roso (Orebić) - 64' (drugi žuti)