Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 17.03.2019

Slaven - Sokol 0:1

U drugoj utakmici u proljetnom dijelu prvenstva, a prvoj na svom terenu, Slaven ne da nije uspio pobijediti posljednjeplasiranu ekipu Sokola, veće je i zabilježio prvi poraz na domaćem terenu u prvenstvu. Iako su domaći bili dominantnija ekipa, pogotovo u prvom poluvremenu, to nisu uspjeli pretočiti u gol, dok su gosti pred puno svojih navijača, jednu od malobrojnih prilika spretno iskoristili za svoju tek drugu pobjedu u prvenstvu.

Cijelu utakmicu je puhao jaki vjetar, ali sa strane, tako da nije pomagao ni jednoj ekipi, dapače, po takvim uvjetima bilo je teško igrati. Ipak, Slaven se nametnuo i uglavnom se igra odvijala na strani Sokola, a gosti su bili malo agresivniji pa su s puno faulova prekidali napade domaće ekipe. Prilike su se uglavnom stvarale nakon prekida i kornera, kad bi se zagužvalo ispred golmana gostiju, ali nedostajao je završni udarac. Najljepši i najizglediji je bio pokušaj Ivankovića, kad je golman gostiju Delija loptu koja je išla pod prečku odbio preko gola u korner.

U drugom poluvremenu vjetar se samo malo smanjio, ali su se zato gosti malo oslobodili pritiska, i uzeli loptu više u svoje noge, pa su tako dolazili pred šesnaesterac Slavena, ali kao ni Slaven s druge strane, nisu bili opasni. Sve do desetak minuta prije kraja, kad je na okomiti nabačaj najviši u skoku bio Nikša Dragić, obrana Slavena nije dobro reagirala, pa je udarac glavom završio u mreži iza Kapetanića. Do kraja je Slaven opet stvarao pritisak, ali kao i cijelu utakmicu, bez pravog udarca na gol, pa se rezultat nije promijenio, na sveopće slavlje velikog broja navijača gostiju.

Nakon 13. kola, Slaven je pao za jedno mjesto na na tablici, koja sad izgleda ovako: 1. Croatia 33, 2. Gusar 28, 3. Župa Dubrovačka 27, 4. Metković 26, 5. Slaven 25, 6. Orebić 17, 7. ŠD Smokvica 13 (-2), 8. Žrnovo 12, 9. Grk 11, 10. Konavljanin 11, 11. Hajduk 1932 9 (-2), 12. Sokol 8

Sljedeću nedjelju Slaven gostuje u Župi, kod istoimenog domaćina. Više o našoj ligi možete pogledati na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Gruda, 17.03.2019.

Slaven - Sokol 0:1 (0:0)

Slaven: Pero Kapetanić, Marino Zalokar, Matej Grgić, Antun Šmanjak, Ivan Pulićć, Goran Obradović (od 71' Baldo Perak), Paulo Vukić (od 81' Domagoj Metković), Pero Macan, Tomislav Grubešić, Đuro Trković, Jurica Ivanković
Trener: Nikša Miličić

Sokol: Đuro Delija, Niko Šapro, Ivo Trković, Nikša Dragić, Ivo Kralj, Luka Papac (od 59' Ivan Kalauz), Nikša Đurić (od 89' Nino Dubretić), Antonio Lipotić, Pavo Kuliš (od 87' Luka Fiorović), Leo Pušić, Ivo Kovačević (od 75' Antonio Čupić)
Trener: Antonio Bagoje

Suci: Ivan Limov, Jurica Mušan, Davor Kožul

Strijelci: 0:1 Nikša Dragić - 78'

Crveni karton: Pero Macan (Slaven) - 90'+5