Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 11.03.2019

Konavljanin - Slaven 0:3

Počeo je proljetni dio prvenstva, i to ne bilo kojeg nego nogometnog, i to 1. županijske nogometne lige, a počelo je da bolje nismo mogli ni zamislit - pobjeda Slavena protiv Konavljanina, i to u Čilipima! Osvetili su se tako naši igrači za ispadanje u kupu prošle nedjelje (2:2, pa na penala), a mi na žalost nismo bili u stanju popratiti kup utakmice (prvo smo izbacili Enkela 2:0). Ali smo zato svjedočili odličnoj predstavi i jednoj od najvećih pobjeda Slavena.

Prvih pola sata Slaven je u potpunosti kontrolirao utakmicu, domaći nisu imali nikakve šanse, pa ni polušanse, jedva da su prelazili centar. Slaven je držao inicijativu, ali smo zabilježili tek jednu-dvije polušanse. Prvi važni trenutak na utakmici se dogodio u 36' minuti kad je domaći napadač neoprezno startao visoko podignutom nogom i pogodio Kapetanića negdje u kuk ili donji dio leđa. Pero nije mogao nastaviti utakmicu, pa je na vrata stao, po tko zna koji put, Dominik Miljak. Pet minuta kasnije najvažniji i najljepši trenutak utakmice (šteta što nemamo video zapis). Jurica Ivanković je iz okreta s nekih 25 metara s desne strane zabio eurogol, pogodio suprotne rašlje, lopta je od stative ušla u gol nemoćnog Krešića koji ju je samo pogledom ispratio.

Domaći su malo došli do zraka u drugom poluvremenu, pa su nabačajima pokušavali ugrozit gol Slavena, ali nisu bili dovoljno konkretni. U 64. minuti nakon kornera ispred gola Konavljanina prvo je do lopte došao Grubešić, i uputio loptu prema golu, naletio je Šmanjak i kad smo svi vidjeli loptu u mreži - čudesno se pojavio Krešić i sa same crte izbio loptu i spasio svoju mrežu. Do kraja je Slaven vrebao prilike iz kontri, a u 87' minuti Čižek je u svom šesnaestercu uklizao Obradoviću, za suca nije bilo dvojbe i dosudio je penal, koji je sigurno u pogodak pretvorio Ivan Pulić. Za totalni knock-out zaslužan je duet Domagoj Metković - Pala i Jurica Ivanković. Prvi je ukrao loptu obrani Konavljanina, predriblao još dvojicu i asistirao Ivankoviću koji je neometan postavio konačnih velikih i vrijednih 0:3.

Nakon 12 odigranih utakmica, stanje na tablici je: 1. Croatia 30, 2. Župa Dubrovačka 27, 3. Gusar 25, 4. Slaven 25, 5. Metković 25, 6. Orebić 17, 7. ŠD Smokvica 13 (-2), 8. Grk 10, 9. Konavljanin 10, 10. Žrnovo 9, 11. Hajduk 1932 8 (-2), 12. Sokol 5

Sljedeću nedjelju se nogomet vraća na Gnjile, u goste nam dolazi Sokol, koji je u prvom dijelu sezone na istom mjestu bio domaćin. Više o našoj ligi možete pogledati na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Čilipi, 10.03.2019.

Konavljanin - Slaven 0:3 (0:1)

Konavljanin: Nikola Krešić, Ivo Krilanović (od 73' Kristijan Čižek), Dominik Žarak, Jerko Konjevod, Jure Lovrić, Niko Drobac (od 87' Neven Dadić), Božo Krilanović, Marko Trtoman, Pero Opušić, Domagoj Radman Livaja, Marko Đurkovič (od 53' Davorin Krešić)
Trener: Mario Matić

Slaven: Pero Kapetanić (od 36' Dominik Miljak), Marino Zalokar, Matej Grgić (od 86' Baldo Perak), Antun Šmanjak, Ivan Pulićć, Niko Bratoš, Paulo Vukić (od 52' Goran Obradović), Pero Macan (od 82' Domagoj Metković), Tomislav Grubešić, Đuro Trković (od 78' Antun Macan), Jurica Ivanković
Trener: Nikša Miličić

Suci: Mišo Krešić, Ivan Limov, Urban Roberto

Strijelci: 0:1 Jurica Ivanković - 41', 0:2 Ivan Pulić - 87' (11m), 0:3 Jurica Ivanković - 90'+3

Crveni karton: Antun Macan (Slaven) - 90'+2