Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 25.11.2018

Slaven - Žrnovo 3:0

U zadnjoj utakmici na Gnjilama u jesenskom dijelu prvenstva, Slaven je zabilježio još jednu pobjedu. Po jako teškom terenu to nije bilo nimalo lako, ali su domaći momci čvrstom igrom i posebnim trudom osigurali nova tri boda. Iako su uvjeti bili na rubu regularnosti, ili malo preko ruba, glavni sudac je odluičio da se utakmica ipak odigra. A u povijesti Slavena će biti upamćena i kao prva službena utakmica na Gnjilama na kojoj su se upalili reflektori.

Težak i natopljen teren, i velika kiša koja je padala prvih pola sata nisu previše omeli domaće u namjeri da što prije daju gol. A to je prvi napravio Baldo Perak u 17. minuti, fantastičnim udarcem s vrha šesnaesterca pogodio je donji lijevi kut golmana gostiju (njegov desni). Gosti su koristili težak teren i pokušavali iskoristiti greške domaće obrane, ali sve pokušaje su zaustavljali Kapetanić ili lokve vode. U 30. minuti bilježimo pokušaj Ivankovića glavom nakon kornera, ali lopta je odsjela na prečki. U 38. minuti obrana gostiju je loše reagirala u svom šesnaestercu, igrač je falio loptu koja je ostala u vodi, i pogodio nogom Đura Trkovića, a sudac nije imao izbora nego pokazati na bijelu točku. Siguran izvođač je bio Toni Mostahinić.

U nastavku kiša nije više podala oankvim intenzitetom, ali je teren i dalje bio natopljen. A uz to je postajalo sve mračnije, a malo svjetla dali su i reflektori, prvi put upaljeni na jednoj utakmici. Da su bili i s druge strane, bilo bi još bolje. Sličan teren, slični uvjeti, i sličan omjer snaga na terenu. A prednost domaćih je povećao Jurica Ivanković nakon fantastičnog solo prodora po lijevoj strani u 51. minuti, zaobišao je cijelu obranu, i na kraju precizno gađao suprotni kut golmana Markulina. U nastavku smo vidjeli još par prilika na obje strane, od gostiju je najopasniji bio njihov Batista, Rafael Batista Dos Santos, ali se rezultat nije mijenjao.

Slaven ima utakmicu manje, prošlo kolo nije se igralo u Vela Luci, a to će se nadoknaditi već u ovu srijedu. Nakon desetog kola, tablica izgleda ovako: 1. Gusar 24, 2. Croatia 24, 3. Župa Dubrovačka 21, 4. Slaven 21, 5. Metković 19, 6. Orebić 17, 7. ŠD Smokvica 10 (-2), 8. Grk 10, 9. Konavljanin 10, 10. Žrnovo 5, 11. Sokol 4, 12. Hajduk 1932 3 (-2)

U srijedu se nadoknađuje prošlo kolo, možda dođe i koji bod iz Vela Luke, a sljedeću nedjelju u zadnjem kolu Slaven gostuje u Metkoviću. Više o našoj ligi možete pogledati na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Gruda, 25.11.2018.

Slaven - Žrnovo 3:0 (2:0)

Slaven: Pero Kapetanić, Domagoj Metković (od 61' Luka Glavić), Matej Grgić, Antun Šmanjak, Toni Mostahinić, Niko Bratoš (od 65' Marin Mortižija), Paulo Vukić (od 65' Niko Štaka), Pero Macan, Baldo Perak (od 57' Marino Zalokar), Đuro Trković, Jurica Ivanković
Trener: Nikša Miličić

Žrnovo: Domagoj Markulin, Nikola Peraić, Branko Tomašić, Teo Borovina, Ivan Moro, Ante Belić, Vito Andrijić-Klose, Ivan Tomović, Rafael Batista Dos Santos, Domagoj Čule, Mario Ćalušić
Trener: Niko Skokandić

Suci: Luka Liković, Željko Andričić, Nedjeljko Jeljenić

Strijelci: 1:0 Baldo Perak - 17', 2:0 Toni Mostahinić - 38' (11m), 3:0 Jurica Ivanković - 51'