Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 04.11.2018

Slaven - ŠD Smokvica 5:2

U sedmom kolu Slaven je zabilježio još jednu pobjedu na svom terenu, stradalo je Športsko društvo Smokvica, kući se vraćaju s čak pet golova u svojoj mreži, a junak dana sa hat-trickom je Paulo Vukić. Ipak, gosti nisu bili bez učinka, zabili su dva, ozbiljno zabrinuli domaće na početku drugog poluvremena s još nekoliko zicer prilika, ali na kraju je ipak ukupno bolja ekipa odnijela sva tri boda.

Vrlo brzo je Slaven došao u prednost, već u 10. minuti je na Ivankoviću napravljen prekršaj u šesnaestercu gostiju, a sigurni izvođač je bio Ivan Pulić. Potom na scenu stupa Paulo Vukić. U 22. minuti je Trković ubacio loptu s desne strane pred gol domaćih, lopta je prošla cijelu obranu, a na drugoj stativi je dočekao Vukić i zabio za 2:0. Samo osam minuta kasnije opet je Paulo dočekao odbijenu loptu i lijepim udarcem s vrha šesnaesterca pogodio donji lijevi kut golmana gostiju za, činilo se, velikih 3:0. Slavlje je malo prerano počelo, pa se domaća obrana opustila, a gosti iz brze kontre smanjili na 3:1. U zadnjoj minuti prvog poluvremena gosti su ponovili istu akciju, izigrali sporu domaću obranu, i smanjili na samo 3:2.

Na poluvremenu su se domaći pokušali preorganizirati, ali su gosti već u 48. minuti opet imali čistu priliku, kopiju prethodna dva gola - i promašili nemoguće, s pet metara udarac je otišao preko gola. U još dva navrata su gosti dolazili sami pred Kapetanića, oči u oči, ali je golman domaćih spasio mrežu. Slaven se uspio othrvati pritisku gostiju, i iz kornera nakon udarca glavom koji je završio na gredi, lopta se odbila od tlo, a najbrži do nje je bio opet Vukić i povećao vodstvo na 4:2. To je bio prelomni trenutak utakmice, nakon toga gosti više nisu imali onaj polet, a domaći su sve više dolazili pred gol društva iz Smokvice. U 67. minuti Pero Macan je izbjegao zaleđe, i ušao u šesnaesterac, te nakon malo odbijanja, prevario golmana, i loptu iskosa pospremio u mrežu za konačnih 5:2.

Sedam kola je iza nas, Metković je najuvjerljivija ekipa, bez poraza: 1. Metković 19, 2. Gusar 15, 3. Slaven 15, 4. Croatia 15, 5. Župa Dubrovačka 12, 6. Orebić 11, 7. Grk 7, 8. Konavljanin 7, 9. Žrnovo 5, 10. ŠD Smokvica 4 (-2), 11. Sokol 4, 12. Hajduk 1932 3 (-2)

Sljedeću nedjelju smo opet na Gnjilama, u goste nam dolazi Grk iz Potomja, nadamo se opet lijepom vremenu, i još malo većem broju publike, i naravno - još jednoj pobjedi. Više o našoj ligi možete pogledati na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Gruda, 04.11.2018.

Slaven - ŠD Smokvica 5:2 (3:2)

Slaven: Pero Kapetanić, Marino Zalokar (od 62' Domagoj Metković), Matej Grgić (od 77' Niko Štaka), Antun Šmanjak, Ivan Pulić, Niko Bratoš (od 77' Milan Čavlović), Paulo Vukić (od 70' Luka Glavić), Tomislav Grubešić, Jurica Ivanković, Đuro Trković, Pero Macan (od 70' Marin Mortižija)
Trener: Nikša Miličić

ŠD Smokvica: Mate Batinović, Grgur Pecotić, Stipe Dujomović, Nikola Žalac, Luka Tomić, Petar Pecotić, Jerko Pecotić, Mario Milina, Antonio Pecotić, Medo Mušić, Igor Čović (od 79' Marin Laus)
Trener: Tudor Didović

Suci: Mišo Krešić, Romano Radonić, Urban Roberto

Strijelci: 1:0 Ivan Pulić - 10' (11m), 2:0 Paulo Vukić - 22', 3:0 Paulo Vukić - 30', 3:1 Igor Čović - 33', 3:2 Igor Čović - 44', 4:2 Paulo Vukić - 55', 5:2 Pero Macan - 67'