Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 28.08.2018

"Žikina dinastija u lijevoj našoj" gostuje na Grudi

Monokomedija "Žikina dinastija u lijevoj našoj" nastala je po kolumnama Zvonimira Hodaka, a u dramatizaciji i izvedbi Dražena Stjepandića, nastavlja gostovati po Hrvatskoj i u sklopu svoje turneje nakon Zagreba, Gospića, Čazme, dolazi nam i na Grudu!. Predstava će biti prikazana u subotu 01.09. u Domu kulture s početkom u 20:00 sati, a ulaznica je 50 kn.

"Žikina dinastija u lijevoj našoj" je urnebesna i zabavna predstava o hrvatskoj političkoj patologiji, nastala po kolumnama Zvonimira Hodaka. Poslije više od godinu dana priprema "Žikina dinastija u lijevoj našoj" predstavlja ozbiljnu kunkurenciju i jedini ozbiljan teatarski odgovor Frljićevim provokacijama.

Hrvatstvo je i danas u neovisnoj Republici Hrvatskoj tabu tema. Osporavanje hrvatstva se plasiralo u mentalitet, kroz generacije koje su stjecale privilegije osporavajući Hrvatskoj pravo na suverenitet. O tome Zvonimir Hodak iz tjedna u tjedan na duhovit način upozorava u svojoj kolumni "Lijevom našom" na portalu "Dnevno.hr" i tjedniku "7dnevno". Hodakove kolumne prepune su stvarnih osoba, a neke od onih o kojima je godinama pisao, nazvao je posve opravdano Žikina dinastija.

Njegove tekstove za kazališnu izvedbu prilagodio je Dražen Stjepandić.

Trajanje monokomedije je 70 minuta.

Glumi: Šiško Horvat Majcan

Režija: Šiško Horvat Majcan

Dramatizacija: Dražen Stjepandić

Produkcija: Umjetnička organizacija "Ecipecipec" Zagreb