Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 22.04.2018

Slaven - Jadran 1929 2:2

Nije bilo dovoljno sreće da Slaven ostvari devetu pobjedu u sezoni, umjesto toga ostvario je tek drugi ovosezonski remi. Iako je tijekom cijele utakmice bio dominantnija ekipa, gosti su iskoristili par neopreznosti u obrani i odnijeli u Smokvicu za njih jedan ali vrijedan bod. Utakmica je odigrana po prekrasnom vremenu, i jedino nam je žao što nije prisustvovalo više gledatelja, možda bi svojim bodrenjem utjecali na igru domaćih. Ipak, izgleda da je većini prva HNL bila važnija od lokalne lige. Nama nije.

Kao što smo već napisali u uvodu, Slaven je dominirao od početka, iako je to više bilo u posjedu lopte, nego u prilikama, dok su gosti pokušavali nešto samo iz kontri. U tako postavljenoj igri domaći su ipak par puta opasno zaprijetili, dok smo na strani gostiju zabilježili tek jednu opasnu situaciju prema domaćem golu. Golmani obiju ekipa su bili na visini zadatka, pa se rezultat nije mijenjao od onih početnih 0:0.

Ista slika je bila i u drugom poluvremenu, samo što su gosti iz Smokvice odmah na početku jednu kontru, uz malo sreće iz odbijanca, pretvorili u vodstvo. Nakon toga se igra preselila pred njihov gol, a nakon nekoliko pokušaja i nabačaja iz kornera najbolje se snašao Jurica Ivanković i glavom postigao gol za izjednačenje. Nastavila se dominacija domaćih pa smo zabilježili i stativu Šmanjka, te dva udarca Grubešića koji su prošli malo pored gola. U 80. minuti je opravdano dosuđen penal u vodstvo pretvorio Ivan Pulić, ali je slavlje kratko trajalo, opet iz jedne kontre gosti su iskoristili slabo postavljenu obranu i izjednačili. Minutu kasnije je Pulić pokušao iz slobodnog udarca, ali je golman gostiju odlično reagirao i loptu ispod prečke odbio u korner. Do kraja je bilo još dvije-tri prilike domaćih, ali na žalost nedovoljno konkretne za promjenu rezultata.

Ni neriješen rezultat nije utjecao na promjenu na tablici, jer je do pratnje iz "donjeg doma" malo veća bodovna razlika, ali unatoč rezultatu ne možemo reći da Slaven nije bio dobar. Vidjeli smo napredak u igri, puno dobre, čvrste igre i kvalitetnih odigravanja, jedino je obrana malo zaštekala, što se osjetilo na rezultatu.

Nakon odigranih 22 kola stanje na tablici je: 1. Neretva 50, 2. Orebić 50, 3. Gusar 44, 4. Župa Dubrovačka 39, 5. Croatia 39, 6. Hajduk 1932 36, 7. Konavljanin 36, 8. Jadran 1929 29, 9. ONK Metković 28, 10. Slaven 26, 11. Grk 19, 12. Žrnovo 15, 13. Maestral 6, 14. Omladinac 6. Više o našoj ligi možete pogledati na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Gruda, 22.04.2018.

Slaven -Jadran 1929 2:2 (0:0)

Slaven: Tomi Saltarić, Marino Zalokar, Luka Glavić (od 46' Milan Čavlović), Domagoj Metković, Ivan Pulić, Antun Šmanjak, Niko Bratoš, Pero Macan, Tomislav Grubešić, Antun Macan, Jurica Ivanković
Trener: Vinko Čikato

Jadran 1929: Ante Vukorepa, Stipe Dujmović, Ivan Pecotić, Petar Pecotić, Nikola Žalac, Mario Milina, Mate Botica (od 73' Luka Salečić), Ivan Žuvela, Antonio Pecotić, Ivica Grbeša, Grgur Pecotić
Trener: Mario Oršulić

Suci: Anita Nenada, Nedjeljko Jeljenić, Mario Njerš

Strijelac: 0:1 Antonio Pecotić - 48', 1:1 Jurica Ivankovič - 63', 2:1 Ivan Pulić - 80' (11m), 2:2 Ivica Grbeša - 82'