Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 12.03.2018

Slaven - Konavljanin 1:0

U prvoj utakmici na Gnjilama u proljetnom dijelu prvenstva, a već trećem kolu, Slaven je u lokalnom derbiju pobijedio susjede iz Čilipa, Konavljanina, i tako u tri utakmice osvojio velikih sedam bodova. Kao i uvijek u susjedskom derbiju utakmica je obilovala napetostima, iako smo dojma da ih je više pruzročio sudac, sa svojim nelogičnim kriterijem, nego sami igrači koji su na kraju sportski i fer pozdravili jedni druge. Ali tako je to u našoj ligi, na žalost ništa neobično.

Nismo u ovoj utakmici vidjeli puno lijepe igre, uglavnom je to bio izjednačen susret s malo prilika. U prvom poluvremenu prilično izjednačeno, s tek malo konkretnijim pokušajima Konavljanina, uglavnom preko Pera Opušića, ali bez veće opasnosti po gol Slavena. U drugom dijelu slična slika, malo izraženiji prema golu gostiju je bio Slaven, ali također bez prave konkretne opasnosti. Dok Šmanjak nije dao gol.

Najzanimljiviji dio utakmice je bio od 60. do 65 minute kad je bio prekid, jer su Đironi gađali vratara Konavljanina jajima, pa je sudac čak poveo igrače obje ekipe na centar, i izgledalo je kao da se utakmica neće ni nastaviti. Ipak, nakon pauze od pet minuta igra se nastavila, a jaja više nisu ulijetala u teren. A najznačajniji trenutak se dogodio u 86. minuti kad je nakon ubačaja Pulića iz kornera najviše skočio Antun Šmanjak, nadskočio je čak i svoje suigrače i glavom loptu smjestio iz leđa Borasa. Do kraja je Konavljanin pokušavao doći do gola, prestali su otezati s vremenom, ali bez uspjeha. Čak 15 minuta nadoknade im nije bilo dovoljno za izjednačujući pogodak, tek za drugi žuti i isključujući crveni karton za Hojsaka, i sva tri boda su ostala na Grudi.

Sljedeću nedjelju Slavena čeka gostovanje na Lastovu, naravno uz povoljne meteorološke uvjete, a uz do sad prikazanu igru može se očekivati i još bodova na kontu.

Nakon 16. kola Slaven je osmi, a tablica lige izgleda ovako: 1. Neretva 37, 2. Župa Dubrovačka 35, 3. Gusar 33, 4. Orebić 32, 5. Hajduk 1932 29, 6. Croatia 28, 7. ONK Metković 23, 8. Slaven 22, 9. Jadran 1929 21, 10. Konavljanin 20, 11. Grk 12, 12. Maestral 6, 13. Žrnovo 5, 14. Omladinac 5. Više o našoj ligi možete pogledati na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Gruda, 11.03.2018.

Slaven - Konavljanin 1:0 (0:0)

Slaven: Tomi Saltarić, Marino Zalokar, Matej Grgić, Boris Čupić, Ivan Pulić (od 90+6' Matija Kovačević), Pero Macan (od 75' Antun Macan), Jurica Ivanković, Antun Šmanjak, Tomislav Grubešić, Niko Bratoš, Luka Glavić (od 46' Jurica Ljubenko, od 90+2' Dario Penić)
Trener: Vinko Čikato

Konavljanin: Mate Boras, Kristijan Čižek, Leo Bogdanović, Niko Grbešić, Davorin Krešić, Domagoj Radman Livaja, Božo Krilanović (od 65' Goran Šorgić), Juraj Veraja (od 46' Toni Hojsak), Pero Opušić, Marko Trtoman, Ivan Milić (od 80' Mario Musladin)
Trener: Marko Matić

Suci: Luka Liković, Anita Nenada, Mario Njerš

Strijelac: 1:0 Antun Šmanjak - 86'