Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 19.05.2024

Slaven - Jadran Smokvica 6:1

U zadnjoj utakmici na Gnjilama ove sezone Slaven je zabilježio još jednu visoku pobjedu na krilima mladog Karla Čupića koji je postigao hat-trick, nadamo se prvi od mnogih za prvu momčad Slavena. Utakmica je odigrana u malo ranijem terminu od ostatka lige, radi krizme, pa je gledatelja bilo malo manje nego inače, što je prava šteta jer su propustili pravu golijadu.

Prije samog početka utakmice imali smo par svečanosti: Miho Arbulić je u ime Nogometnog saveza DNŽ dodijelio pokal Karlu Čupiću za najboljeg strijelca kadetske lige, a Pero Kapetanić i Nikša Miličić su u ime kluba Jurici Ivankoviću i Ivu Mostahiniću dodijelili prigodne dresove za njihove jubilarne 150. nastupe u "crvenom dresu".

Vrlo brzo je Slaven odveo utakmicu u svojem smjeru, već u 6. minuti je Karlo Čupić izbio sam ispred golmana i rutinski ga prebacio za laganih 1:0. Samo deset minuta kasnije već je 2:0. Brza kontra, i opet Karlo, na asistenciju Iva Mostahinića (koji se začudo danas nije upisao u strijelce). Nakon još deset minuta je sjevnula još jedna kontra i već je 3:0, ovaj put je Paulo Opušić bio precizan. Nakon još samo par minuta Karlo Čupić zabija i svoj treći gol na utakmici, ali su i gosti uskoro postigli zgoditak. Iz slobodnjaka, s dvadesetak metara precizno i jako je pogodio Toni Šunjić za smanjenje na 4:1. Danas, nakon dugo vremena opet na golu, mladi golman Marin Miljak nije tu mogao apsolutno ništa.

U nastavku se igralo uglavnom na polovici gostiju, nismo vidjeli niti jednu akciju Jadrana da je došla blizu domaćeg gola. U takvom odnosu snaga samo je bilo pitanje koliko će još puta lopta završiti u mreži gostiju. Odgovor je - dva puta: prvi put je Jurica Ivanković nakon kornera s prve stative samo prebacio loptu i iznenadio sve, a točku na "i" je postavio opet Paulo Opušić u 62. minuti preciznim udarcem. Bilo je još puno prilika, ali ih ne možemo sad sve nabrojiti, a poneku bi sigurno i preskočili.

Današnji početni sastav je bio malo neuobičajen, ali sasvim dobar i zadovoljavajuć na više načina - s mladim domaćim igračima koji su budućnost kluba. Osim promjene golmana, počelo se s Đurom Trkovićem na klupi, a s Đurom Draškovićem u sastavu, Jakov Trković je već standardan na beku, Dominik Zglav je ušao u drugom poluvremenu, a po prvi put smo vidjeli i Pera Kapetanića.

U zadnjem kolu Slaven gostuje u Žrnovu, pa iako je ta utakmica nama najvažnija, u dvije utakmice će se odlučivati o naslovu prvaka - Konavljanin igra doma protiv Gusara, a Župa gostuje u Metkoviću. Može li u zadnjem kolu Konavljanin izbiti na vrh?

Predzadnje kolo je odigrano, Sokol je opet izgubio na Korčuli, i pao čak ispod Slavena: 1. Župa Dubrovačka 42, 2. Konavljanin 42, 3. Slaven 38, 4. Sokol 37, 5. ONK Metković 36, 6. Croatia 30, 7. Gusar 29, 8. BŠK Zmaj 28, 9. Jadran Smokvica 26, 10. Orebić 22, 11. Maestral 17, 12. Žrnovo 12.

Za sve novosti o klubu, tu je službena Facebook stranica Slavena.

Raspored i rezultate svih utakmica Slavena od ove sezone možete pogledati u Google Kalendaru, možete ga dodati u svoj Google Kalendar (u dnu ekrana tipka "[+] Google Calendar"), ili preuzeti u ICS formatu, tako da ne propustite ni jednu utakmicu.

Gruda, 19.05.2024.

1. ŽNL (2023/2024), 21. kolo

Slaven - Jadran Smokvica 6:1 (4:1)

Slaven: Marin Miljak, Jakov Trković, Đuro Drašković, Franjo Matej Urlović (od 74' Pero Kapetanić), Jurica Ivanković, Karlo Čupić (od 55' Đuro Trković), Paulo Opušić, Ivo Mostahinić, Bruno Berković (od 55' Filip Ercegović), Domagoj Metković, Ivan Pulić (od 46' Dominik Zglav)

Jadran Smokvica: Antonio Blitvić (od 80' Roko Didović), Ivan Pecotić, Tomislav Andreis, Toma Ujević, Mate Bilić, Ante Kočina, Nemanja Šešlija (od 72' Nikola Pecotić), Toni Šunjić, Anđelo Šimunović, Toni Tomašić (od 60' Grgur Pecotić), Marko Pecotić

Suci: Šime Barbir, Filip Proleta, Anita Nenada

Strijelci: 1:0 Karlo Čupić - 8', 2:0 Karlo Čupić - 16', 3:0 Paulo Opušić - 26', 4:0 Karlo Čupić - 32', 4:1 Toni Šunjić - 36', 5:1 Jurica Ivanković - 56', 6:1 Paulo Opušić - 62'