Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 01.04.2024

Slaven - Gusar 5:0

Još jedna visoka i vrijedna pobjeda Slavena na domaćem terenu, nakon jedne isto tako vrijedne ali manje visoke pobjede u gostima, prošle nedjelje je u Orebiću bilo 1:2. Gusar je uvijek neugodna ekipa i nikad nije bilo lako igrati protiv njih, pa je time pobjeda od 5:0 i značajnija.

A počelo je da ne može bolje. Nakon odličnog prodora po lijevoj strani mladog Karla Čupića i ubačaja u peterac, sam je ostao Jurica Ivanković i lako pogodio za vodstvo. Ubrzo su uslijedile još neke šanse, Ivo Mostahinić je probao sam pucati, a Franjo Matej Urlović je probao dodati kad je trebao pucati, oba pokušaja su bila neuspješna. S druge strane gosti su bili vrlo aktivni, i pred domaćim golom su stvorili nekoliko odličnih prilika. Jednu poklonjenu loptu obrane napadač gostiju nije iskoristio, Luka Zec je bio bolji. Samo koji minut kasnije su izigrali cijelu domaću obranu i ono što je izgledalo kao poravnanje nekim čudom je domaća obrana očistila sa same gol linije. Ponovo smo vidjeli i jednu priliku pred golom gostiju, odličan nabačaj Ivankovića Mostahinić nije dobro zahvatio glavom, lopta je pošla pored gola. S druge strane su gosti opet bili u prilici, ali je Zec bio bolji. I za kraj poluvremena vjerojatno i potez utakmice, solo akcija Gojka Koraća! Pokupio je jednu loptu s desne strane na nekih 25 metara, sjurio se u šesnaesterac, skroz do korner linije, zaobilazeći pri tome sve obrambene igrače gostiju, pa krenuo prema golu, izvukao se na nekih desetak metara i iz okreta ljevicom zabio za 2:0. A pri slavlju se nažalost i ozlijedio, pa iako je pokušao nastaviti, početkom drugog poluvremena je morao napustiti igru.

U drugo poluvrijeme je krenula malo osvježena domaća ekipa, s čak tri izmjene, što se i osjetilo u igri, a gosti nisu imali taj luksuz jer imali samo jednu zamjenu (i golmana). Kako su Gusari polako padali sa snagom, bilo je jasno da su njihove prilike ostale u prvom poluvremenu. A Slaven je nastavio redati svoje prilike. U 58. minuti je svježi Paulo Opušić iskoristio ubačaj s lijeve strane i povećao na 3:0, osam minuta kasnije je na njemu napravljen i penal (sasvim nepotrebno, moramo dodati), koji je u zgoditak pretvorio Ivo Mostahinić. Nakon četvrtog gola domaći su prepustili posjed gostima, koji to nisu pretvorili niti u priliku, a za kraj i još jedan predivan potez se pobrinuo Đuro Trković koji je oduzeo loptu zadnjem igraču obrane i efektno lobovao golmana za konačnih 5:0.

Šarolika je ovo bila utakmica, malo su gosti dominirali, malo više domaći. Ali nije samo visoki rezultat dobar, dobra je bila i igra, vidi se da se ipak prema kraju sezone diže igra, i da Slaven zaslužuje plasman u vrhu ljestvice. A vrh ljestvice ovih dana igra međusobno (danas Metković-Sokol, u iduću nedjelju Sokol-Konavljanin i Župa-Slaven), pa bi vrijedilo u nedjelju prošetati do Čibače i podržati Slaven u nastojanju da osvoji još koji bod.

Nakon osamnaest odigranih kola, gužva je i dalje na vrhu, i dalje prvih pet ekipa dijele samo četiri boda, iako uz malo drugačiji poredak: 1. Konavljanin 36, 2. Župa Dubrovačka 35, 3. Sokol 34, 4. Slaven 33, 5. ONK Metković 32, 6. Croatia 23, 7. Jadran Smokvica 23, 8. Gusar 22, 9. BŠK Zmaj 22, 10. Orebić 19, 11. Maestral 17, 12. Žrnovo 12.

Za sve novosti o klubu, tu je službena Facebook stranica Slavena.

Raspored i rezultate svih utakmica Slavena od ove sezone možete pogledati u Google Kalendaru, možete ga dodati u svoj Google Kalendar (u dnu ekrana tipka "[+] Google Calendar"), ili preuzeti u ICS formatu, tako da ne propustite ni jednu utakmicu.

Gruda, 28.04.2024.

1. ŽNL (2023/2024), 18. kolo

Slaven - Gusar 5:0 (2:0)

Slaven: Luka Zec, Dominik Zglav, Jakov Trković (od 46' Filip Ercegović), Antun Šmanjak, Matej Urlović Franjo, Jurica Ivanković, Gojko Korać (od 49' Bruno Berković), Karlo Čupić (od 46' Paulo Opušić), Đuro Trković, Ivo Mostahinić (od 67' Đuro Drašković), Ivan Pulić (od 46' Domagoj Metković)

Gusar: Luka Vidojević, Ivan Medak, Martin Šuman, Ante Medak, Luciano Lovrić (od 57' Marin Puljan), Nedo Vlahović, Petar Krndelj, Toma Medak, Damir Marić, Stipe Nikolac, Ivan Herceg

Suci: Ante Kosor, Mišo Krešić, Ivan Batarelo

Strijelci: 1:0 Jurica Ivanković - 4', 2:0 Gojko Korać - 40', 3:0 Paulo Opušić - 58', 4:0 Ivo Mostahinić - 66' (11m), 5:0 Đuro Trković - 82'