Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 18.03.2024

Slaven - Maestral 2:1

S lijepim danima nastavlja se i županijsko nogometno prvenstvo, malo kasnije od ostalih svjetskih liga. A u prvoj utakmici nastavka Slaven je nastavio sa 100%-tnim učinkom na domaćim Gnjilama. Prva je utakmica bila baš kakva se i očekivala, vidjelo se ekipa još nema ritam i nije uigrana, ali smo optimistični da će to doći na svoje.

Prije početka utakmice održana je minuta šutnje za nedavno preminulog bivšeg igrača Slavena Pera "Mađara" Romanova. Na početku su prvo gosti šokirali domaće igrače i publiku, već u osmoj minuti nakon velike pogreške u obrani, Domić je izašao sam ispred Zeca i bez većih problema zabio za vodstvo gostiju. Ubrzo su opet imali priliku, ali iz malo teže situacije nisu uspjeli povećati vodstvo, Luka je to obranio. Slaven je nastavio kao da se ništa nije dogodilo, i dalje su domaći pokušavali nešto u napadu ali nisu bili baš opasni. U 23. minuti nakon jednog prekršaja na centru došlo je do malo većeg koškanja, par žutih kartona je palo, ali na kraju ni jedan crveni što su tražili i domaći i gosti. I kad su svi već samo čekali zadnji zvižduk, iz jednog brzo izvedenog auta i nabačaja, na pravom mjestu se našao Ivo Mostahinić i glavom izjednačio rezultat.

Gosti su opet krenuli malo opasnije u nastavku, ali se uskoro već vidjelo da ima opada snaga, ali nije bilo puno bolje ni na domaćoj strani. Kako je vrijeme odmicalo ipak se više toga događalo pred golom gostiju, a u 65. minuti opet je na sceni Ivo Mostahininć. S desne strane je ušao dosta iskosa pred gol i preciznim i jakim udarcem pod prečku "probio" gostujućeg vratara za vodstvo, slavlje i - kako se pokazalo - konačnih 2:1. Imali su gosti ponovo jedno odličnu šansu, dobar udarac s 20-ak metara je opet obranio Zec, a odbijena lopta je došla do gostujućeg napadača koji je uspio prebacit našeg golmana, ali i samo pogoditi stativu. Da ne bi ostali dužni, i domaći su imali stativu, Karlo Čupić je par minuta prije kraja glavom gađao suprotnu stranu, ali je malo falilo.

U 85. minuti se u jednom naizgled bezazlenom sudaru, nije bio ni faul, ozlijedio gostujući igrač Bošković, i prevezen je na hitni prijem, nadamo se da nije pukla ključna kost i želimo mu brz oporavak.

U sljedećem kolu Slaven gostuje u Neretvi, kod Metkovića, a potom nas na Grudi čeka vječiti i najveći konavoski derbi jer nam u goste dolazi Konavljanin.

Tablica je nakon svih odigranih zaostataka potpuna: 1. Sokol 28, 2. Slaven 23, 3. Župa Dubrovačka 22, 4. Konavljanin 20, 5. Jadran Smokvica 20, 6. ONK Metković 17, 7. Croatia 16, 8. BŠK Zmaj 15, 9. Gusar 14, 10. Žrnovo 11, 11. Maestral 10, 12. Orebić 10.

Za sve novosti o klubu, tu je službena Facebook stranica Slavena.

Raspored i rezultate svih utakmica Slavena od ove sezone možete pogledati u Google Kalendaru, možete ga dodati u svoj Google Kalendar (u dnu ekrana tipka "[+] Google Calendar"), ili preuzeti u ICS formatu, tako da ne propustite ni jednu utakmicu.

Gruda, 17.03.2024.

1. ŽNL (2023/2024), 12. kolo

Slaven - Maestral 2:1 (1:1)

Slaven: Luka Zec, Filip Ercegović, Paulo Vukić (od 67' Karlo Čupić), Dominik Zglav, Franjo Matej Urlović (od 61' Bruno Berković), Jurica Ivanković, Gojko Korać, Paulo Opušić, Đuro Trković, Ivo Mostahinić (od 90'+2 Đuro Drašković), Ivan Pulić

Maestral: Jakov Bebek, Bruno Božić, Josip Boras, Lovro Kordić (od 75' Niko Bubalo), Toni Krajina, Abel Kalfić, Mile Galić (od 66' Mihael Bošković, od 85' Marin Rakić), Domagoj Domić, Marin Mišanović, Ivan Puljić, Petar Luburić (od 46' Dane Dominiković)

Suci: Maroje Kokanović, Namik Semić, Željko Andričić

Strijelci: 0:1 Domagoj Domić - 8', 1:1 Ivo Mostahinić - 45+1', 2:1 Ivo Mostahinić - 65'