Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 24.04.2023

Slaven - Croatia 3:1

Još jedna velika i važna, ali na kraju i ne baš lagana pobjeda, u klasičnom konavoskom derbiju. Po lijepom i sunčanom vremenu pred puno gledatelja, i navijača koji su za ovu prigodu imali i pojačanje - megafon i sirenu, vidjeli smo dosta uzbuđenja, čak četiri gola, i tri crvena kartona, i prve minute Gabrijela Stojića!

Početak iz snova, veću u sedmoj minuti Paulo Vukić je nastavio svoju golgetersku formu, iskosa je savršeno pogodio suprotne rašlje (ima i dobra slika). A onda se dogodio nekakav pad u igri, koja se preselila na sredinu. Gosti nisu bili previše inspirirani, a domaći su se ukopili u takvu igru, pa do kraja poluvremena više i nije bilo većih uzbuđenja.

Tradicionalno u nastavak Slaven kreće opasnije, pa je tako bilo i ovaj put. Nakon jedne-dvije (polu) prilike, opet je zasjao Paulo Vukić, primio je loptu iz auta, i sam se izborio za ulazak u šesnaesterac i opet gađa suprotni kut za 2:0. Nakon još par pokušaja, sreća se osmjehnula Gojku Koraću, čiji je udarac s 20-ak metara pogodio gostujućeg igrača i malo promijenio smjer, dovoljno da zavara golmana i poveća vodstvo Slavena. Nakon toga su se i gosti trgnuli, iz jedne kontre i povratne lopte su imali i prečku, a u 81. minuti je lijepim golom Vlaho Grbešić smanjio na 3:1.

I onda je krenuo cirkus. U 85. minuti se domaća obrana potpuno pogubila i umjesto jednostavnog "čišćenja" zakomplicirala život svima, a najviše golmanu Luki Zecu koji je morao braniti čistu situaciju, u čemu je uspio, ali na žalost rukama van svog šesnaesterca. Za to je kažnjen isključenjem, a tek nakon što je ušao Matej Sračić je morao van da uđe rezervni golman. Gabrijel Stojić je ovime dobio i prve minute ove sezone. Gosti su se malo previše ponadali, pa su u svojim jačim nastojanjima dobili prvo jedan crveni karton, a u sudačkoj nadoknadi i drugi nakon teškog prekršaja na Domagoju Metkoviću.

Na kraju ipak pobjeda, malo zakmplicirana na kraju, ali time i slađa. Do kraja ostaju još četiri utakmice, jedna doma, tri u gostima, a prvo je na redu Vela Luka i Hajduk 1932.

Nakon 19 više-manje odigranih kola, Slavena je i dalje čvrsto na čelu: 1. Slaven 42 (-1), 2. Konavljanin 37 (-1), 3. Gusar 30, 4. ONK Metković 30 (-1), 5. Maestral 26, 6. Croatia 26, 7. Jadran Smokvica 25, 8. Sokol (-2 boda) 24, 9. Župa Dubrovačka 21, 10. Hajduk 1932 19, 11. Orebić 18 (-1), 12. Žrnovo 18.

Za sve novosti o klubu, tu je službena Facebook stranica Slavena.

Raspored svih utakmica Slavena od ove sezone možete pogledati u Google Kalendaru, možete ga dodati u svoj Google Kalendar (u dnu ekrana tipka "[+] Google Calendar"), ili preuzeti u ICS formatu, tako da ne propustite ni jednu utakmicu.

Gruda, 23.04.2023.

1. ŽNL (2022/23), 19. kolo

Slaven - Croatia 3:1 (1:0)

Slaven: Luka Zec, Marino Zalokar, Josip Trković (od 59' Domagoj Metković), Pero Macan (od 59' Jurica Ivanković), Domagoj Miloglav (od 79' Antun Macan), Tomislav Grubešić, Paulo Vukić (od 79' Matej Sračić, od 85' Gabrijel Stojić), Gojko Korać, Đuro Trković, Ivo Mostahinić, Ivan Pulić

Croatia: Ivan Maleš, Luka Curić, Srđan Gašić, Bruno Grčić (od 54' Maro Kalauz), Pero Ševo, Luka Perak (od 15' Luka Raguž), Vlaho Grbešić, Antonio Smrdelj, Lukša Monković, Goran Smolčić, Matej Nađ

Suci: Ivan Limov, Admir Bijedić, Roberto Urban

Strijelci: 1:0 Paulo Vukić - 7', 2:0 Paulo Vukić - 57', 3:0 Gojko Korać - 76', 3:1 Vlaho Grbešić - 81'

Crveni kartoni: Luka Zec (Slaven) - 85', Antonio Smrdelj (Croatia) - 88' (2. žuti), Matej Nađ (Croatia) - 90'+4 (2. žuti)