Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 02.04.2023

Župa dubrovačka - Slaven 1:3

Velika i zaslužena pobjeda u Čibači protiv domaće Župe! Po lijepom i sunčanom vremenu i pred velikim brojem svojih navijača, Slavenovi igrači su pokazali zašto su na čelu tablice cijelu sezonu. Dobra i požrtvovna igra je nagrađena s čak tri gola, i vidi se kako se Slaven iz utakmice u utakmicu još više diže u formi.

U prvom poluvremenu smo gledali prvo jedan period dominacije Slavena, ali bez pravih šansi. Dva slobodnjaka Gojka Koraća su jedino vrijedno spomena, prvi preko gola, drugi je malo iznenadio golmana domaćih, ali na kratku odbijenu loptu nije reagirao nitko od Slavenovih napadača. U drugoj polovici poluvremena su se domaći malo oslobodili i počeli prijetiti, ali njihovi pokušaji uglavnom nabačajima sa strane nisu bili konkretni.

Od samog starta drugog poluvremena bilo je jasno da je Slaven krenuo po gol. U prvom napadu je odmah zaprijetio Paulo Opušić, malo pored gola. Dva minuta kasnije isti igrač je oboren u domaćem šesnaestercu, i to je bio penal. Siguran s bijele točke je bio Ivo "Pinto" Mostahinić, 15. put ove sezone, 3. put iz penala. Nastavio je Slaven pritiskati, pa je tu bilo još gužve ispred domaćeg gola, i barem još jedna dvojbena situacija s Paulom Vukićem, ali dogodilo se ono suprotno očekivanjima. Iz prve prilike u drugom dijelu Župa je izjednačila, lijepim golom s lijeve strane u suprotni kut, od stative, Luka Zec je bio nemoćan. Prema kraju se nastavila inicijativa Slavena, ali su i domaći češće dolazili pred Slavenov gol. Sve su dvojbe utklonjene u 87. minuti kad se Gojko Korać prekrasno na lijevom korneru oslobodio svog čuvara, povukao loptu prema šesnaestercu i povratnom loptom idealno uposlio Paula Opušića koji je lako poentirao za 1:2. Samo par minuta kasnije opet je Paulo u akciji, izborio se na centru za loptu i odgigrao za Đura Trkovića koji je svog čuvara otresao s leđa (da je pao, bi bi crveni karton), izašao sam pred domaćeg golmana i mirno i lijepo zabio za konačnih 1:3 i veliko slavlje Đirona na tribinama.

Kao što smo rekli, velika i važna pobjeda grudskih "crvenih", danas u bijelim dresovima, kako za ostanak na 1. mjestu, još više za pozitivan pomak u igri, koja je u prvi par kola bila lošija, ali se očito ekipa uigrava, tako da danas jednostavno nije bilo lošeg pojedinca, i nikoga ne možemo izdvojiti, ne bi bilo pravedno.

Nako 16. kola opet Konavljanin i Metković mijenjaju mjesta međusobno, ali i dalje iza Slavena: 1. Slaven 36, 2. Konavljanin 31, 3. ONK Metković 30, 4. Gusar 24, 5. Maestral 23, 6. Croatia 23, 7. Jadran Smokvica 19, 8. Sokol (-2 boda) 18, 9. Orebić 18, 10. Hajduk 1932 16, 11. Župa Dubrovačka 15, 12. Žrnovo 15.

Za sve novosti o klubu, tu je službena Facebook stranica Slavena.

Sve rezultate naše lige i kompletnu tablicu možete pogledati na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Raspored svih utakmica Slavena od ove sezone možete pogledati u Google Kalendaru, možete ga dodati u svoj Google Kalendar (u dnu ekrana tipka "[+] Google Calendar"), ili preuzeti u ICS formatu, tako da ne propustite ni jednu utakmicu.

Čibača, 02.04.2023.

1. ŽNL (2022/23), 16. kolo

Župa dubrovačka - Slaven 1:3 (0:0)

Župa dubrovačka: Bruno Šutalo, Stanko Cvitković, Toni Soldić, Ivan Šutalo, Bruno Jelavić, Karlo Buhač, Kristijan Prkut (od 55' Nikola KRTALIĆ), Božo Gustin (od 84' Marin Babić), Marin Mataga, Petar Krndelj, Mihael Peraica

Slaven: Luka Zec, Marino Zalokar, Domagoj Metković, Ivan Pulić, Tomislav Grubešić, Paulo Vukić (od 90' Matej Sračić), Gojko Korać (od 90' Matej Grgić), Paulo Opušić (od 90' Josip Trković), Đuro Trković, Ivo Mostahinić (od 76' Jurica Ivanković), Matej Urlović Franjo (od 46' Pero Macan)

Suci: Nikica Tomas, Namik Semić, Mate Obšivač

Strijelci: 0:1 Ivo Mostahinić - 48' (11m), 1:1 Karlo Buhač - 63', 1:2 Paulo Opušić - 87', 1:3 Đuro Trković - 89'