Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 27.11.2022

Slaven - Jadran Smokvica 3:1

U zadnjoj utakmici na Gnjilama prije zimske pauze Slaven je ostvario još jednu pobjedu, i čvrsto drži svoje prvo mjesto. Jučer, u subotu dakle, gosti iz Smokvice su bili jako dobar protivnik, pokazali su se puno bolji od drugih ekipa koje su dolazile na Gnjile, ali ni to nije bilo dovoljno za odnijeti bod s Grude.

Po hladnom i oblačnom vremenu, i dosta mekom terenu, igrači nisu pružili baš lijepu utakmicu, ali je bila dosta borbena, s dosta prilika - više domaćih nego gostiju. Slaven je bio bolji i otpočetka se često nalazio pred golom Jadrana, a odličnu priliku je imao Ivo Mostahinić u 10. minuti, pucao je glavom, ali se golman gostiju raskrilio ispred njega i nekako uspio obraniti. Pet minuta kasnije u šesnaestercu gostiju srušen je Domagoj Metković, a kazneni udarac Ivo Mostahnić pretvara u pogodak, svoj deseti ove sezone, a prvi na utakmici za vodstvo. Gosti se nisu odmah predali, dapače, nastavili su još žustrije, pa su čak iz jedne prilike izbliza pogodili i prečku. Ipak, Slaven je bio taj koji je imao više od igre, ali pokušaji Ivankovića, Opušića, Vukića i Mostahinića nisu našli put do mreže.

U drugo poluvrijeme su domaći krenuli odlučni povećati vodstvo, i nakon par akcija i gužvi u šesnaestercu, u 53. minuti se nakon odlično izvedenog kornera Gojka Koraća najbolje snašao Paulo Vukić i povećao vodstvo. U 61. minuti nakon lijepe akcije odličnu priliku je imao Jurica Ivanković, ali je njegov udarac završio na stativi. Gosti se i dalje nisu dali smesti i igrali su svoju igru, koja je konačno i rezultirala golom. Nakon nabačaja s lijeve strane, sam ispred Luke Zeca je skočio Antonio Pecotić i tako neometan lako zabio glavom za 2:1. Ali ni Slaven se nije dao smesti, a Paulo Vukić je konačno namjestio nišanske sprave u 75. minuti i lijepim udarcem s vrha šesnaesterca neobranjivo pogodio sami lijevi donji kut gola gostiju za potpuno slavlje Slavena i najboljih navijača - Slavenovih Đirona.

Kolo prije zimske pauze, pogled na tablicu je još ljepši: 1. Slaven 25, 2. Konavljanin 21, 3. Croatia 18, 4. ONK Metković 17, 5. Maestral 16, 6. Gusar 13 (-1), 7. Orebić 13, 8. Župa Dubrovačka 11, 9. Hajduk 1932 11, 10. Sokol (-2 boda) 7, 11. Jadran Smokvica 7 (-1), 12. Žrnovo 7.

Za sve novosti o klubu, tu je službena Facebook stranica Slavena.

Sve rezultate naše lige i kompletnu tablicu možete pogledati na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Raspored svih utakmica Slavena od ove sezone možete pogledati u Google Kalendaru, možete ga dodati u svoj Google Kalendar (u dnu ekrana tipka "[+] Google Calendar"), ili preuzeti u ICS formatu, tako da ne propustite ni jednu utakmicu.

Gruda, 26.11.2022.

1. ŽNL (2022/23), 10. kolo

Slaven - Jadran Smokvica 3:1 (1:0)

Slaven: Luka Zec, Marino Zalokar, Domagoj Metković, Ivan Pulić (od 85' Josip Trković), Tomislav Grubešić, Jurica Ivanković (od 65' Pero Macan), Gojko Korać, Paulo Opušić (od 85' Domagoj Miloglav), Paulo Vukić (od 78' Antun Macan), Ivo Mostahinić (od 87' Matej Sračić), Matej Urlović Franjo

Jadran Smokvica: Ante Vukorepa, Josip Šimunović (od 76' Mihael Bliznac), Ivan Žuvela, Petar Pecotić, Tomislav Andreis, Jakov Protić, Antonio Pecotić, Mladen Salečić, Nemanja Šešlija, Luka Cetinić (od 35' Nedjeljko Kešina), Toni Dragojević (od 76' Luka Salečić)

Suci: Mišo Krešić, Matko Majić, Ivan Doboš

Strijelci: 1:0 Ivo Mostahinić - 16' (11m), 2:0 Paulo Vukić - 53', 2:1 Antonio Pecotić - 69', 3:1 Paulo Vukić - 75'