Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 15.05.2022

Slaven - Maestral 3:0

Pobjeda za kraj! U zadnjem kolu ove sezone Slaven je nadigrao goste iz Krvavca, koji su sezonu završili jednako kao i Slaven, na drugom mjestu, ali odozdo. Slaven je već ranije osigurao drugu poziciju, pa iako je vrijeme bilo prelijepo, čak i prevruće, ipak se nije skupio baš veliki broj gledatelja, što je prava šteta.

Odmah je krenuo Slaven ofanzivno, pa je već u 6. minuti Paulo Vukić zabio, ali je bio u zaleđu. Samo dvije minute kasnije isto je napravio povratnik nakon ozljede Ivo Mostahinić, ali sudac ovaj put nije podigao zastavicu, iako su se gosti dosta bunili. Ivo se u još dvije situacije našao sam ispred golmana gostiju, ali je golman bio spretniji. U 23. minuti ipak nije bio toliko spretan, u svom izlasku na ubačaj je "pokupio" Marina Sršena, a sudac je pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač je bio Paulo Vukić. Gosti su malo prijetili, točnije samo jednom ozbiljno, ali je Luka Zec bio na razini na koju smo se ove sezone navikli.

Drugo poluvrijeme je bilo dosta slično prvome, ali se na još jedan gol čekalo malo duže. Pobjedu je potvrdio Jurica Ivanković lijepim udarcem glavom nakon kornera koji je izveo Sršen. Gosti su bili malo opasniji nego u prvom dijelu, ali zato Luka Zec bio jednako dobar, i u dvije situacije jedan-na-jedan je izašao kao pobjednik. Imali su i domaći još nekih prilika, ali je falilo ili snage u udarcu ili preciznosti.

To bi bilo to za ovu sezonu s Gnjila, barem što se tiče prvenstva. Slaven je osvojio drugo mjesto sa samo tri poraza, čak šest neriješenih utakmica i (sretnih) trinaest pobjeda, ukupno 45 bodova.

Konačna tablica na kraju sezone: 1. ONK Metković 52, 2. Slaven 45, 3. Croatia 39, 4. Gusar (-2 boda) 35, 5. Konavljanin 32, 6. Orebić 31, 7. Sokol 29, 8. Župa Dubrovačka 26, 9. Žrnovo 25, 10. Jadran Smokvica 24, 11. Maestral 21, 12. BŠK Zmaj 12.

Za sve novosti o klubu, tu je službena Facebook stranica Slavena.

Sve rezultate naše lige i kompletnu tablicu možete pogledati na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Raspored svih utakmica Slavena od ove sezone možete pogledati u Google Kalendaru, možete ga dodati u svoj Google Kalendar (u dnu ekrana tipka "[+] Google Calendar"), ili preuzeti u ICS formatu, tako da ne propustite ni jednu utakmicu.

Gruda, 15.05.2022.

1. ŽNL (2021/22), 22. kolo

Slaven - Maestral 3:0 (2:0)

Slaven: Luka Zec (od 80' Gabrijel Stojić), Marino Zalokar, Marin Sršen, Antun Šmanjak (od 55' Gojko Korać), Ivan Pulić (od 68' Josip Trković), Tomislav Grubešić, Pero Macan, Paulo Vukić, Paulo Opušić, Matej Sračić, Ivo Mostahinić (od 55' Jurica Ivanković)

Maestral: Draženko Jurković, Josip Boras, Davor Šutalo (od 66' Darko Jerković), Josip Brajković, Josip Barbir (od 46' Zvonimir Medić), Nikica Primorac, Ivan Puljić, Tonći Simon, Luka Herceg, Dario Barbir, Dženis Abdulai

Suci: Filip Proleta, Mate Obšivač, Pero Stjepović

Strijelci: 1:0 Ivo Mostahinić - 8', 2:0 Paulo Vukić - 23' (11m), 3:0 Jurica Ivanković - 74'