Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 03.04.2022

Slaven - Zmaj 4:1

Nova pobjeda Slavena! Nakon tri kola sa samo jednim bodom, kao naručen za liječenje rana došao je zadnjeplasirani Zmaj iz Blata i nakon malo početnog otpora, u samo šest minuta utakmica je riješena u korist domaće ekipe. Junak utakmice je nedvojbeno Paulo Vukić sa hat-trickom, ali isto tako je junak i teren koji je odlično podnio veliku kišu koja je pala zadnjih dana, a koja je pustila prvo poluvrijeme da bi opet padala cijelo drugo.

Gosti su se od samog početka jasno opredijelili na obranu i to im je dobro išlo prvih pola sata, iako je u 25. minuti nakon ubačaja jednog Paula (Opušića) drugi (Vukić) imao odličnu priliku, ali je pucao iz blizine preko gola. Nešto kasnije, u 36. minuti isti Paulo, Vukić, bio je najviši u skoku ispred golmana koji je pošao u prazno i postigao svoj i Slavenov prvi gol. Samo četiri minute kasnije nakon greške obrane i Opušićeve asistencije nemilosrdan je bio Gojko Korać - 2:0. A nakon samo još dvije minute opet je na sceni Vukić, precizno s vrha šesnaesterca pogađa desni kut gola gostiju (naše lijevo, golmanovo desno) za 3:0. Sreća za goste da je nakon tri minute bilo poluvrijeme.

Ništa se posebno nije promijenilo u nastavku, osim vremena. Kiša je počela padati sve jače i jače, a domaći su isto napadali. U jedanaestoj minuti nastavka s nekih 20-ak metara pucao je Grubešić, a Vukić skrenuo loptu u gol za svoj treći, a Slavenov četvrti gol. Nekoliko minuta kasnije opet je Vukić strijelac, prekrasan udarac iz voleja je završio pod prečku, ali je na žalost bio u zaleđu. Gosti su se malo trgli, i negdje oko 65. minute stvorili dvije-tri prilike, ali je na visokoj razini bio Luka Zec. Nekoliko minuta prije kraja svoju priliku na golu je dobio i Gabrijel Stojić, ali nije baš imao sreće. Pred sam kraj gosti su dobili penal i sigurno ga realizirali pored Stojića za konačnih 4:1.

Nakon jako loše utakmice u Župi po lijepom vremenu, danas smo vidjeli jako loše vrijeme i dobru utakmicu. Slaven je opet proigrao i pokazao da je zasluženo pri vrhu tablice, iako opet bez nekoliko standardnih prvotimaca. Istina, na ruku je išlo što je došla u goste najslabija ekipa prvenstva, ali i tad treba biti na visini zadatka. Evo, Metković je remizirao s Jadranom u Smokvici...

Nakon 16. kola Slaven se vratio na drugo mjesto: 1. ONK Metković 39, 2. Slaven 31, 3. Konavljanin 28, 4. Gusar (-2 boda) 28, 5. Orebić 24, 6. Croatia 23, 7. Sokol 21, 8. Župa Dubrovačka 21, 9. Žrnovo 18, 10. Jadran Smokvica 17, 11. Maestral 15, 12. BŠK Zmaj 7.

Za sve novosti o klubu, tu je službena Facebook stranica Slavena.

Sve rezultate naše lige i kompletnu tablicu možete pogledati na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Raspored svih utakmica Slavena od ove sezone možete pogledati u Google Kalendaru, možete ga dodati u svoj Google Kalendar (u dnu ekrana tipka "[+] Google Calendar"), ili preuzeti u ICS formatu, tako da ne propustite ni jednu utakmicu.

Gruda, 03.04.2022.

1. ŽNL (2021/22), 16. kolo

Slaven - BŠK Zmaj 4:1 (3:0)

Slaven: Luka Zec (od 85' Gabrijel Stojić), Marino Zalokar, Josip Trković, Antun Šmanjak, Ivan Pulić (od 65' Matej Sračić), Tomislav Grubešić, Pero Macan, Paulo Vukić (od 75' Nikša Šmanjak), Paulo Opušić, Gojko Korać (od 75' Antonio Bratičević), Marin Sršen (od 75' Antonio Miljak)

BŠK Zmaj: Antoni Milina, Josip Šimunović, Mario Šunjić, Marin Sršen (od 46' Toni Sardelić), Dino Velemirović, Ante Volarević, Vinko Nobilo, Ivan Tomić, Toni Šeparović, Marko Curać (od 78' Franko Šeparović), Deni Sardelić

Suci: Luka Liković, Mate Obšivač, Roberto Urban

Strijelci: 1:0 Paulo Vukić - 36', 2:0 Gojko Korać - 40', 3:0 Paulo Vukić - 42', 4:0 Paulo Vukić - 56', 4:1 Dino Velemirović - 88' (11m)