Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 12.06.2021

Slaven - Jadran Smokvica 1:0

Kako se sve od jučer prilagođava rasporedu utakmica na Europskom prvenstvu, tako je i ovo zadnje kolo pomaknuto za jedan dan unaprijed, da svi lijepo možemo gledat Hrvatsku. A tako i ovaj izvještaj pišemo nakon zadnje današnje utakmice na Euru. U svakom slučaju, u zadnjem kolu Slaven je potvrdio svoju poziciju na tablici, minimalnom pobjedom od 1:0 nad gostima iz Smokvice. Nismo na to navikli, u zadnje je redovito padalo barem četiri gola, ali što je tu je.

Rezultat sam po sebi govori nešto o utakmici. Ukratko, nije bila baš dobra. Gledali smo Slavena u puno boljim predstavama ove godine. Igra je bila prilično loša, slabo su se povezivali sredina i napad, jedino je obrana relativno dobro funkcionirala. Nije bilo pravih prilika, a jedna sumnjiva situacija se dogodila oko 20. minute kad su gosti tražili penal, ali sudac je pokazao da je prekršaj bio na rubu šesnaesterca. A nekako nam se čini da su gosti bili u pravu i da su malo oštećeni. Jedna od rijetkih lijepih prilika je bila ona za gol, Jurica Ivanković je odlično iskoristio duboku loptu, ušao u šesnaesterac, zaobišao golmana i skoro iz mrtvog kuta pogodio mrežu gostiju.

Nema toga puno za izdvojiti, u drugom poluvremenu tek jedan dobar udarac Iva Mostahinića koji je golman gostiju Ante Vukorepa odlično obranio, i isti taj golman je dvije minute prija kraja isključen radi faula na nekih 35 metara, kad je istrčao i "pokupio" Đura Trkovića kojemu se otvorila prilika da ide sam na gol. I to je sve u ovoj utakmici i za ovu slavljeničku sezonu.

O proslavi 100-godišnjice kluba... ostanite uz nas, sve informacije uskoro!

Odigrana su sva 22 kola, a Slaven je osvojio vrlo dobro četvrto mjesto na tablici. Tablica: 1. ONK Metković 56, 2. Croatia 45, 3. Župa dubrovačka 46, 4. Slaven 32, 5. Gusar 27, 6. Jadran Smokvica 26, 7. Konavljanin 24, 8. Sokol 23, 9. Maestral 23, 10. Orebić 22 (-2 boda), 11. Žrnovo 22, 12. Hajduk 1932 18.

Sve rezultate naše lige i kompletnu tablicu možete pogledati na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Raspored svih utakmica Slavena od ove sezone možete pogledati u Google Kalendaru, možete ga dodati u svoj Google Kalendar (u dnu ekrana tipka "[+] Google Calendar"), ili preuzeti u ICS formatu, tako da ne propustite ni jednu utakmicu.

Gruda, 12.06.2021.

1. ŽNL (2020/21), 22. kolo

Slaven - Jadran Smokvica 1:0 (1:0)

Slaven: Teo Dude, Josip Trković (od 57' Marino Zalokar), Domagoj Metković, Tomislav Grubešić, Zoran Curić, Niko Bratoš, Jurica Ivanković (od 82' Nikša Šmanjak), Antun Šmanjak (od 68' Antun Macan), Ivo Mostahinić (od 85' Antonio Miljak), Đuro Trković, Matej Sračić

Jadran Smokvica: Ante Vukorepa, Petar Pecotić, Ivan Pecotić, Mijo Teklić, Ivan Tomić (od 86' Luka Radovanović), Luka Cetinić (od 90' Antonio Blitvić), Ivan Žuvela, Mario Milina, Ivan Laus (od 85' Anđelo Šimunović), Mladen Salečić, Nemanja Šešlija (od 67' Toni Sardelić)

Suci: Mišo Krešić, Mate Obšivač, Frano Vilović

Strijelci: 1:0 Jurica Ivanković - 28'

Crveni karton: Ante Vukorepa (Jadran Smokvica) - 89'