Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 02.05.2021

Slaven - Hajduk 1932 8:0

Nakon pobjede nad Konavljaninom u prošloj utakmici na Gnjilama, a onda pobjede i u Krvavcu protiv Maestrala, i minimalnog poraza od vodećeg Metkovića u gostima, te nakon pobjede Grude u Čilipima na Konoviziji, nogomet se vratio na Gnjile u punom sjaju. Gosti iz Vela Luke su se vratili doma sa čak 8 golova u svojoj mreži.

Po lijepom sunčanom vremenu u malo ranijem terminu od ostatka lige (radi trajekta gostima) Slaven je krenuo u još jednu slavljeničku utakmicu, protiv trenutno zadnje ekipe na tablici. Iako je start bio malo mlak, ipak su domaći brzo došli u vodstvo. Već u 12. minuti nakon asistencije Koraća s desne strane, na drugoj stativi se našao Jurica Ivanković i postigao svoj prvi gol. Deset minuta kasnije preslika prve akcije samo je asistent bio Ivo Mostahinić Jurici za 2:0. Samo dvije minute kasnije, Ivanković je uzvratio Ivu za asistenciju, a Ivo "Pinto" Mostahinić je povećao na 3:0, iz opet iste akcije ali s druge strane. Za konačnih 4:0 prvog poluvremena opet je zaslužan Ivanković, i opet iz iste akcije, ali je ovaj put asistent bio Marino Zalokar.

Drugo poluvrijeme je donijelo još pregršt golova. Već u 48. minuti svoju dobru igru je golom okrunio Đuro Trković, lijepim preciznim udarcem s nekih 12 metara. Do kraja smo vidjeli golijadu Iva Mostahinića koji je u svojim solo prodorima još tri puta tresao mrežu gostiju. Uz malo više koncentracije mogao je rezultat biti još veći, ali domaći igrači nemaju za čime žaliti.

Osim samog nogometa, na Gnjilama je danas bilo i još nekoliko događaja. Za 100-tu godinu postojanja kluba, koja se kako smo vidjeli obilježava cijelo vrijeme sa prigodnim suvenirima (sad ima i šal!), navijačka ekipa Đironi su snimili i pjesmu koja je prvi put izvedena upravo danas na Gnjilama, a možete je pogledati tj. poslušati na našem YouTube kanalu, uključili smo je odmah ispod foto-galerije. Uskoro slijedi i pravi spot! A za potpuni glazbeni ugođaj mogli smo ponovo čuti izvedbu Jelene Šmanjak pjesme "Žena za sva vremena" s kojom je pobijedila na ovogodišnjoj Konoviziji prije par dana u Čilipima!

Nakon 16. kola, Slaven je skočio na četvrto mjesto na tablici (pretekli smo Konavljanina). Tablica: 1. ONK Metković 38, 2. Croatia 37 (-1 ut.), 3. Župa dubrovačka 34, 4. Slaven 23, 5. Gusar 21, 6. Konavljanin 21, 7. Orebić 18 (-2 boda) (-1 ut.), 8. Jadran Smokvica 17, 9. Žrnovo 16, 10. Sokol (-1 ut.) 14, 11. Maestral (-1 ut.) 14, 12. Hajduk 1932 8.

U sljedećem kolu Slaven ide u Orebić, i ako bude pružio ovakvu igru, možemo se nadati i kojem bodu. Današnji strijelci su se zaista iskazali i nadamo se da nam ostali igrači neće zamjeriti što su Pinto i Jura na najvećem broju slika.

Sve rezultate naše lige i kompletnu tablicu možete pogledati na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Raspored svih utakmica Slavena od ove sezone možete pogledati u Google Kalendaru, možete ga dodati u svoj Google Kalendar (u dnu ekrana tipka "[+] Google Calendar"), ili preuzeti u ICS formatu, tako da ne propustite ni jednu utakmicu.

Gruda, 02.05.2021.

1. ŽNL (2020/21), 16. kolo

Slaven - Hajduk 1932 8:0 (4:0)

Slaven: Teo Dude, Marino Zalokar (od 51' Domagoj Metković), Josip Trković (od 57' Ivo Trković), Tomislav Grubešić, Zoran Curić, Antun Macan, Jurica Ivanković, Pero Macan (od 51' Niko Bratoš), Ivo Mostahinić, Đuro Trković (od 60' Matej Sračić), Gojko Korać (od 51' Ivan Pulić)

Hajduk 1932: Toni Padovan, Toni Dragojević (od 50' Sandro Kinđerski), Ivan Maričić, Dani Matković, Ivan Biskupović (od 46' Ante Padovan), Marko Barčot, Bruno Berković (od 65' Petar Stipković), Goran Rubeša (od 33' Petar Bikić), Gordan Andreis, Marin Šeparović, Tomislav Andreis

Suci: Anita Nenada, Martin Urban, Pero Stjepović

Strijelci: 1:0 Jurica Ivanković - 12', 2:0 Jurica Ivanković - 22', 3:0 Ivo Mostahinić - 24', 4:0 Jurica Ivanković - 38', 5:0 Đuro Trković - 48', 6:0 Ivo Mostahinić - 56', 7:0 Ivo Mostahinić - 75', 8:0 Ivo Mostahinić - 83'