Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 12.04.2021

Slaven - Konavljanin 2:0

Dočekali smo konačno i to, prvu utakmicu Slavena na Grudi nakon dugo vremena, skoro cijelih pet mjeseci. U jubilarnoj godini, za početak nastavka prvenstva jedan "El Clásico", tradicionalni derbi lokalnih suparnika, Grude i Čilipa, naravno Slavena i Konavljanina. Slaven se osvetio za poraz i jesenskog dijela prvenstva, ali nije to bio nimalo lak posao...

Nije to bila baš najbolja predstava domaće ekipe, u prvom poluvremenu pogotovo. Gosti iz Čilipa su nekako bolje kontrolirali igru, ali ispočetka nije bilo pravih prilika ni na jednoj strani. Tek sredinom poluvremena je Konavljanin zaprijetio, ali na jedan solidan ubačaj po zemlji malo je zakasnio jedan napadač gostiju, nismo vidjeli točno tko. A onda u 34. minuti, nakon kornera odbijenu loptu je malo izvan šesnaesterca dočeka Đuro Trković i prelijepim udarcem donio prednost Slavenu. I to je bilo sve u prvom dijelu.

U nastavku je Slaven puno bolje krenuo, dosta agresivnije, i to se odmah osjetilo i na igri gostiju, izgubili su onu svoju sigurnost, pa se i stvorilo nekoliko prilika ispred gola gostiju. Najviše se u prilikama isticao Ivo Mostahinić koji je jednu od tih prilika i iskoristio u 74. minuti, s desne strane je neobranjivo pogodio suprotnu stranu gola Rajiča i postavio, kako se pokazalo, konačnih 2:0. Nakon primljenog drugog gola gosti su se malo trgli i više napadali ali nisu ni imali sreće, zabilježili smo dvije lijepe prilike, a jednom je lopta završila na stativi, drugi put na prečki.

Na najljepši mogući način je Slaven na Gnjilama počeo godinu jubileja, iako je u gostima bilo malo lošije (poreza u kupu od Croatie 1:0, neriješeno 1:1 u Smokvici u zaostalom kolu, pa onda u Žrnovu poraz 2:1). Iako se utakmice još uvijek službeno igraju bez gledatelja, prave navijače Slavena je teško držati daleko, pa se isto okupio nemali broj domaćih, ali i gostujućih navijača - ali van ograđenog prostora, poštivajući određene mjere.

Nakon 13. odigranih kola, Slaven je još uvijek na sredini tablice. Tablica: 1. ONK Metković 32, 2. Župa dubrovačka 28, 3. Croatia 25 (-2 ut.), 4. Konavljanin 18, 5. Orebić 17 (-2 boda) (-2 ut.), 6. Slaven 17, 7. Gusar (-1 ut.) 16, 8. Jadran Smokvica 14, 9. Maestral (-1 ut.) 11, 10. Žrnovo 11, 11. Sokol (-2 ut.) 8, 12. Hajduk 1932 (-2 ut.) 4.

U sljedećem kolu Slaven ide i Krvavac kod Maestrala, a onda u Metković. Dva gostovanja u Neretvi za redom, tako da ćemo se načekati do sljedeće utakmice na Grudi.

Sve rezultate naše lige i kompletnu tablicu možete pogledati na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Raspored svih utakmica Slavena od ove sezone možete pogledati u Google Kalendaru, možete ga dodati u svoj Google Kalendar (u dnu ekrana tipka "[+] Google Calendar"), ili preuzeti u ICS formatu, tako da ne propustite ni jednu utakmicu.

Gruda, 11.04.2021.

1. ŽNL (2020/21), 13. kolo

Slaven - Konavljanin 2:0 (1:0)

Slaven: Teo Dude, Marino Zalokar, Domagoj Metković, Tomislav Grubešić, Zoran Curić, Antun Macan (od 84' Matej Sračić), Josip Trković (od 46' Jurica Ivanković), Pero Macan, Ivo Mostahinić (od 90' Nikša Šmanjak), Đuro Trković (od 76' Niko Bratoš), Gojko Korać (od 82' Ivan Pulić)

Konavljanin: Tomi Saltarić (od 60' Kristijan Rajič), Neven Dadić (od 75' Pavo Skurić), Ivan Memunić, Niko Drobac (od 70' Matej Perić), Božo Krilanović, Robert Grbavac, Ermin Krvavac (od 78' Niko Grbešić), Martin Puljić, Pero Opušić, Marin Mataga, Paulo Mage (od 46' Davorin Krešić)

Suci: Ante Kosor, Denis Musulin, Denis Giljević

Strijelci: 1:0 Đuro Trković - 34', 2:0 Ivo Mostahinić - 73'