Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 03.12.2019

Slaven - Maestral 4:1

U zadnjem kolu jesenskog dijela prvenstva Slaven je na svojem terenu na Gnjilama zabilježio i treću pobjedu, a nova tri boda domaći igrači su uzeli gostima Maestralu iz Krvavca. Po lijepom vremenu i prilično mekom terenu Slaven je bio dominantna momčad cijelu utakmicu, a uz malo više koncentracije i sreće, i ovako visoki rezultat je mogao biti i još viši. Konačno su se igra i rezultat poklopili i, s obzirom na formu, baš je šteta što smo došli do pauze.

U prvom poluvremenu smo vidjeli potpunu dominaciju Slavena, koja je jako brzo pretočena u vodstvo. Već u 11. minuti Đuro Trković je preciznim udarcem s 18 metara pogodio u donji desni kut gola gostiju. Desetak minuta kasnije i gosti su imali svoju priliku, jedinu u prvom dijelu, ali se lopta samo prošetala kroz peterac Slavena. U 26. minuti nesporazum obrane gostiju i golmana, Paulo Vukić je to iskoristio i došao do lopte, a golman gostiju mu se bacio pod noge i to je bio čisti penal. Siguran izvođač bio je Ivan Pulić. Već nakon deset minuta Zoran Curić koristi povratnu loptu za novo povećanje vodstva i rezultat na poluvremenu je lijepih 3:0.

Gosti su u nastavak krenuli malo agresivnije i brzo iskoristili nepripremljenu domaću obranu, i u 49. minuti smanjili na 3:1. Brzo su se domaći igrači vratili u svoj ritam i prilike ispred gola Maestrala su se samo nizale. Promjene u Slavenu su donijele potrebnu svježinu, i gosti su bili na mukama. Ivanković je u nekoliko navrata bio u izglednim situacijama, ali su golman i obrana gostiju dobro reagirali, malo neprecizan je bio i Obradović, ali je zato precizan bio Domagoj Metković u 71. minuti. Odličan ubačaj s lijeve strane je Šmanjak propustio kroz noge, a doslovno s metra Domagoj to nije mogao promašiti. Do kraja smo vidjeli još prilika Ivankovića i Štake, ali se rezultat nije promijenio.

U kolu u kojem je pala kiša golova, svoj doprinos je dao i Slaven i na najljepši mogući način se do proljeća oprostio sa svojom publikom. Veseli nas dobra forma u zadnjih nekoliko kola, i samo ostaje tuga za propuštenim bodovima na domaćem terenu s kojim bi Slaven bio na puno višoj zasluženoj poziciji.

Na kraju jesenskog dijela prvenstva, Slaven se i malo popeo na tablici: 1. Orebić 25, 2. Croatia 23, 3. Gusar 20, 4. ONK Metković 20, 5. Župa Dubrovačka 13, 6. Sokol 13, 7. Žrnovo 13, 8. Slaven 12, 9. Maestral 12, 10. ŠD Smokvica 11, 11. Hajduk 1932 10, 12. Konavljanin 7

Sve rezultate naše lige i kompletnu tablicu možete pogledati na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Raspored svih utakmica Slavena od ove sezone možete pogledati u Google Kalendaru, možete ga dodati u svoj Google Kalendar (u dnu ekrana tipka "[+] Google Calendar"), ili preuzeti u ICS formatu, tako da ne propustite ni jednu utakmicu.

Gruda, 01.12.2019.

Slaven - Maestral 4:1 (3:0)

Slaven: Pero Kapetanić, Marino Zalokar, Zoran Curić (od 65' Matej Grgić), Antun Šmanjak, Ivan Pulić (od 63' Tomislav Grubešić), Antun Macan, Pero Macan, Paulo Vukić (od 67' Domagoj Metković), Ivo Mostahinić (od 72' Niko Štaka), Đuro Trković, Goran Obradović (od 57' Jurica Ivanković)

Maestral: Ivan Ivanović, Jurica Marević, Denis Deak, Vinko Batinović, Marko Nikolić, Darko Jerković (od 88' Ante Volarević), Dario Barbir (od 75' Mario Batinović), Ivan Šutalo, Lovro Kordić, David Buljubašić, Ivan Slavković

Suci: Anita Nenada, Mišo Krešić, Tino Babić

Strijelci: 1:0 Đuro Trković - 11', 2:0 Ivan Pulić - 26' (11m), 3:0 Zoran Curić - 35', 3:1 Darko Jerković - 49', 4:1 Domagoj Metković - 71'