Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 31.10.2019

Slaven - ONK Metković 1:2

Što reći nakon drugog poraza na domaćem terenu? Evo mi se mučimo 4 dana. Po svemu nezaslužen poraz, barem bod je trebao ostati na Gnjilama, ali Metkovci su mislili drugačije, i iskoristili su sve poklone Slavena. Može se naći zamjerke na puno stvari, ali nećemo tražiti opravdanja, nego se jednostavno osvrnuti na staro nogometno pravilo: "ne daš - primiš".

Prije početka održana je minuta šutnje za nedavno preminulog prvog načelnika Konavala, i bivšeg igrača Slavena Luku Kordu. A prvo poluvrijeme je bilo prilično izjednačeno, pa je takav i rezultat bio nakon prvih 45 minuta. Ipak, jako neuobičajena situacija, Slaven je poveo već u prvoj minuti, iz prvog napada. Obradović je odlično probio po lijevoj strani i s gol-aut linije ubacio povratnu loptu, golmanu je malo zasmetao Đuro Trković pa je nije uspio uhvatiti, a Đuro je onda tu odbijenu loptu manirom velikog golgetera petom pospremio u mrežu za vodstvo. Gosti su bili malo konkretniji u napadu, a do izjednačenja su došli u 36. minuti. Nakon što je udarac iz slobodnjaka kratko odbio Mihaica, najbrži na odbijenu loptu je bio Borovac pored uspavane obrane Slavena i zabio za 1:1.

U drugom poluvremenu smo kao i više puta do sad gledali bolji Slaven s dosta pokušaja i boljom obranom. Najizgledniju priliku je imao u 66. minuti Obradović kad je samo mrvicu zakasnio glavom na ubačaj Tonija Mostahinića. Kad je sunce već odavno zašlo (stvarno, kome je palo na pamet stavit utakmicu u 15:00 nakon okretanja vremena, i to na Grudi?), i polako smo čekali kraj, nakon dva neuspješna izbijanja lopte iz svog šesnaesterca, Slavenova obrana je kapitulirala. Gosti nisu dopustili treću priliku za izbijanje lopte, i poklon je s lakoćom Popić spremio iza leđa Mihaice.

U nedjelju Slaven igra u Župi, u normalne ure, u 14:00, a Župa se isto nešto nije pokazala najbolja ove godine, pa ćemo vidjeti što se može napraviti. Svaki bod je dobar.

Nakon šest odigranih kola, Slaven i dalje na 10. mjestu: 1. Orebić 16, 2. Žrnovo 12, 3. ONK Metković 11, 4. Croatia 11, 5. Gusar 10, 6. Maestral 8, 7. Sokol 8, 8. Hajduk 1932 7, 9. Župa dubrovačka 6, 10. Slaven 4, 11. Konavljanin 2, 12. ŠD Smokvica 1

Sve rezultate naše lige i kompletnu tablicu možete pogledati na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Raspored svih utakmica Slavena od ove sezone možete pogledati u Google Kalendaru, možete ga dodati u svoj Google Kalendar (u dnu ekrana tipka "[+] Google Calendar"), ili preuzeti u ICS formatu, tako da ne propustite ni jednu utakmicu.

Gruda, 27.10.2019.

Slaven - ONK Metković 1:2 (1:1)

Slaven: Mijo Mihaica, Marino Zalokar, Toni Mostahinić, Tomislav Grubešić, Ivan Pulić, Niko Bratoš (od 77' Antun Macan), Pero Macan (od 58' Ivo Mostahinić), Antun Šmanjak, Jurica Ivanković, Đuro Trković, Goran Obradović

ONK Metković: Marijo Batinović, Josip Boras (od 46' Josip Šiljeg), Duje Batinović, Toni Kežić, Josip Plećaš (od 70' Tomislav Miletić), Luka Borovac (od 88' Marko Borovac), Dane Dominiković, Josip Mioč (od 89' Leonard Kozina), Marin Mišanović, Mario Popić, Nikola Jelčić

Suci: Robert Hausvička, Mate Obšivač, Roberto Urban

Strijelci: 1:0 Đuro Trković - 1', 1:1 Luka Borovac - 36', 1:2 Mario Popić - 84'